Menu

Király István Európa Kupát nyert

Király István

Dupla magyar győzelem született az elmúlt hétvégén a szlovéniai Bledben rendezett junior triatlon Európa Kupa-versenyen: a férfiaknál Király István (Mogyi SE Baja-Pécs), a nőknél pedig Pap Eszter (Triatlon Villám Budapest) szerzett aranyérmet. Az ideális helyszínen, gyönyörű környezetben és nyárias időjárásban tartott szuper-sprint távú versenyen (400 méter úszás, 13 km kerékpározás, 3,3 km futás) még egy magyar dobogós helyezés volt: a junior férfiaknál a bajai Halász Robin bronzérmet nyert.

Olimpiai távon (1500 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás) is rendeztek versenyt Bledben, s ezen a viadalon a bajai Perlaky Ágnes a harmadik helyen végzett. A szlovéniai verseny másnapján Petrol Loveman néven rendeztek középtávú triatlonversenyt (2 km úszás, 90 km kerékpározás, 21 km futás), melyen Bajai Péter a 7., Flander Márton a 9. helyen ért célba. Mindketten a Mogyi SE versenyzői.
– Az úszást az idén megszokott módon az első bolyhoz képest 15 másodperc hátránnyal fejeztem be, de kerékpározás második kilométerénél már az első bollyal tekertem. Könnyen felértem az élen haladókra. A kerékpáros pálya nagyon tetszett: kemény, technikás volt. A bringázás végére öten maradtunk az élen. Egy rosszul sikerült depózást követően felfutottam az első helyre, ám amikor meghallottam, hogy 15 másodperces büntetést kaptam, „megnyomtam” a futást. A cél előtt kiálltam a büntetést letölteni, de előnyöm akkora volt, hogy így is megnyertem életem első junior Európa-kupáját! – mondta az aranyérmes Király István a verseny után.