Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Foci EB 2012: Anglia

Fabio Capello távozását követően jó ideig szövetségi kapitány nélkül maradt Anglia válogatottja, ám május elején – bő egy hónappal az Európa-bajnokság kezdete előtt – megoldódott a probléma. Kisebb meglepetésre nem az addig befutónak tűnő és a szövetségi kapitányi poszt első számú várományosának vélt Tottenham-menedzser, Harry Redknapp ülhet a válogatott kispadjára, hanem Roy Hodgson. A rosszmájúak első reakciója ez volt: alig két hónappal a kinevezést követően Redknapp nem akar az EB-bukásról magyarázkodni és nem hiányzik neki, hogy Anglia-szerte a lemondásáról beszéljenek. Így tehát eldőlt, hogy Redknapp mester otthonában – mondjuk vörösbor és Sir Alex Ferguson társaságában – vagy a lelátóról tekintheti meg az idei labdarúgó Európa-bajnokságot.

Roy Hodgson nem rossz edző. Elsőre nem arra kell gondolni, hogy a közelmúltban kudarcot vallott az FC Liverpool kispadján. Inkább a következőkre (is) érdemes gondolni: Hodgson 28 évesen lett a Halmstad vezetőedzője. A svéd vele szerezte meg története első bajnoki címét, majd ennek örömére dupláztak, nyertek még egy bajnoki aranyérmet. Hodgson – szintén Svédországban – öt bajnoki címet nyert az FF Malmö csapatával. Hodgson volt az, aki kijuttatta Svájc válogatottját az 1994-es Egyesült Államokbeli labdarúgó világbajnokságra. A svájci nemzeti csapat azt megelőzően 1966-ban szerepelt foci-vb-n. Hodgson nem csak vb-re vitte Svájcot, hanem csapata nyolcaddöntőt játszott az Egyesült Államokban. Ezek tudatában nem meglepő, hogy Hodgsont hősként tisztelik Svájcban. Az már csak hab a tortán, hogy a világbajnokságot követően az ő irányítása alatt a foci-Eb-n is játszhatott a svájci válogatott. Volt az olasz Inter, az angol Blackburn és még néhány másik csapat trénere, volt az év menedzsere Angliában, néhány évvel ezelőtt pedig az angol Fulham gárdáját az Európa Liga döntőjéig repítette.

Jó kapusa van az angol válogatottnak

A két évvel ezelőtti világbajnokság előtt a kapusgondok okozták az egyik nagy problémát az angol válogatott háza táján. A vb-n aztán be is bizonyosodott, hogy a félelmek nem voltak véletlenek. Sem Green, sem James nem vált be, s a hibák után nem maradt lehetőség a Harttal való kísérletezésre. Ám a vb óta eltelt két évben a fiatal hálóőr bebizonyította, hogy helye van a kezdő tizenegyben. Így tehát a két évvel ezelőtti állapot, miszerint nincs kapusa az angol válogatottnak, idejét vesztette. Jelenleg Joe Hart az angol válogatott egyik legbiztosabb pontja.

Terry fejben is ott lesz?

A védelem olyan, amilyen. Az angol szurkolók nyilván megfelelőnek tartják. Glen Johnson helye a kezdőben nem vitás, hiszen személyében Anglia egyik legkiválóbb védőjét lehet üdvözölni. A játékossal az lehet az egyetlen gond, hogy klubja gyengén szerepelt a legutóbbi idényben. Az viszont az ő malmára hajtja a vizet, hogy Johnson végig stabil és jó játékot produkált, egyáltalán nem rajta múlott, hogy a Liverpool gyengén muzsikált. Középen valószínűleg Terry és Cahill próbálja majd az ellenfelek rohamainak útját állni. Nagy a valószínűsége annak, hogy Terryvel kapcsolatban elsőre nem a kiváló védőmunkája lesz a középpontban, hanem az, hogy mentálisan mennyire van rendben az angol válogatott korábbi csapatkapitánya. Az angol nemzeti csapatban egy olyan – kétségtelenül kiváló – labdarúgó szerepel majd kulcspozícióban, aki az utóbbi időben leginkább a botrányaival hívta fel magára a figyelmet. Anglia fociválogatottja szempontjából döntő lesz, hogy ez a meghatározó játékos az EB-mérkőzések során mennyire lesz képes kizárni a külvilágot és csakis a játékra koncentrálni. Cahill klubcsapatában is kiváló idényt tudhat maga mögött. Nagyon úgy tűnik, hogy jó párost alkot Terryvel, s ez a válogatott számára is pozitívum lehet. Bal oldalon Cole szerepe Johnsonéhoz hasonló. Azaz (majdnem) megkérdőjelezhetetlen.

Kiváló középpálya, gondok a csatároknál

A középpályával kapcsolatban csak a bőség zavarhatja meg Hodgsont. Kedvére variálgathat majd a frissen megválasztott szövetségi kapitány. Nem ez lesz az a csapatrész, amely problémákat okozhat neki. Ám egy sorral előrébb bőven lesznek majd gondjai. Rooney ugyebár eltiltása miatt két mérkőzésen nem szerepelhet. Előfordulhat tehát olyan eset is, hogy csak egy mérkőzést játszhat az Európa-bajnokságon. A Rooney pótlására válogatottba hívott Carroll talán még ő maga is meglepődött, amikor tudomására hozták, hogy Európa-bajnokságon játszat ezen a nyáron. Carroll ugyan nagy lehetőség előtt áll, de – finoman és nőiesen fogalmazva – eddig kevés focirajongót győzött meg arról, hogy megéri az a rengeteg pénzt, amit érte fizettek. Röviden: harmatgyenge idényt zárt. Mindenesetre nagyon jó esélyekkel pályázik az év mázlistája cím megszerzésére. Csatárposzton Welbeck és Defoe kaphat még lehetőséget a bizonyításra. Esetleg Hodgson előre vezényel valakit a középpályáról.

El kell viselniük a reflektorfényt

A bulvárhírek nem tehetik tönkre a csapategységet. A háromoroszlános gárda mindegyik labdarúgója a szigetország első osztályú focibajnokságában játszik, így tehát bőven volt idejük hozzászokni ahhoz, hogy olykor a figyelem középpontjában vannak. Ezek a játékosok a világ egyik legszínvonalasabbnak tartott labdarúgó bajnokságában szerepelnek. Rengeteg pénzt vágnak zsebre. Ezért cserébe el kell viselniük, hogy rajongóik a pályán kívüli életükre is kíváncsiak. Aki megszokja ezt, az marad. Aki nem tudja megszokni a fokozott érdeklődést, az kilép a reflektorfényből és olyan elfoglaltságot keres magának, ahol nem zargatják. Anglia fociválogatottjának tagjai nagyon is tudatában vannak annak, hogy – akárcsak másokat – a szigetország hírhedt bulvársajtója őket sem fogja kímélni.

Meddig menetel Anglia?

Nálam Hart, Johnson, Terry, Cahill, Cole, Gerrard, Barry, Lampard, Young, Defoe, Rooney (Carroll) alkotja Anglia kezdőcsapatát, melyet 2.95-ös szorzóért képesnek tartok arra, hogy a negyeddöntőig meneteljen. Az elődöntő 5.50-et ér. Arra nem fogadnék, hogy Anglia nyeri az Európa-bajnokságot (11.00), de a csapat kedvelőinek ezen a téten biztos megéri kockáztatniuk egy kisebb összeget. Az is könnyen előfordulhat, hogy Anglia nyeri a D-csoportot (2.70), azon pedig őszintén meglepődtem, hogy a bukiknak 1.50-es szorzót ér Anglia továbbjutása a csoportból. Nem nehéz megjósolni, hogy ez a másfeles odds tömegtipp lesz.