Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Foci EB 2012: Dánia

Húsz évvel a dán labdarúgás legnagyobb sikere után Morten Olsen szövetségi kapitány válogatottja az esélytelenek abszolút tökéletes nyugalmával léphet pályára az idei Európa-bajnokságon. Nagy a valószínűsége annak, hogy a „halálcsoport” nem a legmegfelelőbb szó arra, hogy mi vár majd Ukrajnában a strandfocista dinamitokra. A végső győzelemre esélyesnek tartott Hollandia és Németország mellett Portugália lesz Dánia ellenfele a B-csoportban. A továbbjutás talán még a 20 évvel ezelőttinél is nagyobb bravúr lenne, pedig az akkori mutatvány is óriási fegyvertény volt. Talán nincs is olyan szurkoló, aki ne hallott volna minden idők egyik legnagyobb futballmeglepetéséről: az 1992-es svédországi kontinensviadalra ki sem jutott, ám Jugoszlávia kizárása révén beugróként mégis résztvevő, jószerivel a strandokról összeverbuvált dán labdarúgók Európa-bajnoki aranyérmet nyertek.

Nosztalgiázzunk egy keveset. A selejtezők sorsolásakor még két német csapat volt (NSZK és NDK), ám az újraegyesítést követően már Németország válogatottja játszott és végzett az élen csoportjában. A Szovjetunió felbomlott, így a válogatott Független Államok Közösségeként (FÁK) szerepelt a kontinensviadalon. Az ifjúsági világbajnok csapatra épített Jugoszlávia a balkáni háború miatt nem indulhatott a tornán, helyére a csoportjában 2. helyen végzett Dánia kapott meghívót. Jugoszlávia kizárásával eldőlt, hogy olyan labdarúgók, mint Mihajlovics, Prosinecki, Szavicsevics és Pancsev nem játszhatnak a svédországi Európa-bajnokságon. A dán focistáknak pedig meg kellett szakítaniuk a nyaralásukat.

Richard Möller-Nielsen úgy döntött, hogy a kontinensbajnokságon legjobbja, Michael Laudrup nélkül játszik Dánia. Az ok: a Barcelona irányítója összeveszett a szövetségi kapitánnyal. A dán válogatott átruccant a szomszédos Svédországba és kezdetét vette a tündérmese: Schmeichel és társai elsőre gólnélküli döntetlent játszottak Angliával, majd vereséget szenvedtek a házigazda Svédországtól, végül pedig legyőzték Franciaországot, csoportjukban a 2. helyen végeztek, továbbjutottak. Az elődöntő hosszabbításának végén 2-2-re álltak Hollandia ellen, ám büntetőrúgásokkal 5-4-re jobbnak bizonyultak az Európa-bajnoki címvédő németalföldieknél. A döntőben a világbajnoki címvédő Németországot 2-0-ra legyőzte Dánia. Végérvényesen eldőlt, hogy egy kis ország válogatottja minden idők egyik legnagyobb focibravúrját végrehajtva Európa-bajnoki címert szerzett. Az ünneplés után folytatódhatott a kikapcsolódás: a dán válogatott főszponzorai valamennyi résztvevő számára fizettek egy kétszemélyes nyaralást.

Hogyan szerepel a 2012-es EB-n Dánia? Nemsokára meglátjuk.

Számíthat kapusaira a kapitány

Morten Olsen szövetségi kapitánynak nincs oka elvenni Sörensentől az első számú kapusi pozíciót. Az angol Stoke City hálóőre ugyan klubjában hátrébb került a ranglétrán, ám ez nem jelenti azt, hogy rosszabb kapus lenne, mint volt. Cseréje Lindegaard lehet, mert Andersen annyira sok gólt kapott klubcsapatában, hogy szerepeltetése csakis vészhelyzetben jöhet számításba.

Problémát csak az ellenfelek okozhatnak

A védelem összeállítása nem okozhat nagy fejtörést a szakvezetőnek. Ha nem a Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen négyesfogat alkotja Dánia hátsó alakzatát, akkor sérülésre lehet gyanakodni. Ha gond van, akkor Bjelland és Wass is beugrásra készen várakozik.

Eriksen megcsillogtathatja képességeit

A középpályás sorra is igaz az, ami a védelemre: összeállt. Morten Olsen 12 éve irányítja a dán válogatottat, s ennyi idő alatt bőven volt ideje megismerni és kiismerni játékosait. A középpályán is az okozhat gondot, ami a védelemben: az, hogy a standard kezdők közül valaki sérülés vagy egyéb okok miatt nem játszhat. A két szélen Rommedahl és Krohn-Dehli helye nagyon biztosnak tűnik. Irányítóként egyértelműen a holland Ajax ifjú csillaga, Eriksen jön majd számításba. Ám akkor sincs nagy baj, ha valamilyen okból kifolyólag nem lehet számítani rá: ott van a remek idényt maga mögött tudó és a holland sztárcsapatba tartó Schöne. Minden bizonnyal Kvist és Zimling lesznek a védekező középpályások, de ezen a poszton lesz felfordulás, ha egyikük helyett Christian Poulsen játszik majd.

Gond lesz, ha Bendtner nem lesz

Elöl ott van Bendtner. Ennyi. Nevezett másokat is a szakvezető, de Mikkelsen és Pedersen is valószínűleg azért került be a keretbe, mert 23 játékost kell nevezni. Rejtély, hogy mit lép majd Olsen, ha Bendtner rosszul játszik (valljuk be, erre van esély) és helyettesíteni kell.

Meddig menetel Dánia?

Nálam Sörensen, Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen, Rommedahl, Kvist, Zimling, Eriksen, Krohn-Dehli, Bendtner alkotja Dánia kezdőcsapatát. Nagyon valószínű, hogy a sorsolás utáni percekben minden focirajongó beárazta Dániát. Hiába szimpatikus csapat, hiába tudhat soraiban néhány tapasztalt játékost és egy-két ígéretes tehetséget, hiába a futballstratéga Morten Olsen a válogatott szövetségi kapitánya, mert abban a pillanatban, amikor a „halálcsoportba” került Dánia, valószínűleg minden eldőlt. Sportfogadási szempontból egyszerű a képlet: a dán válogatottal semmit vagy nagyon sok pénzt lehet nyerni. A húsz évvel ezelőtti bravúr megismétlése, vagyis Dánia Európa-bajnoki címe 101-szeres pénzt jelent a vakmerő fogadóknak. Már az is sok pénz (15.00), ha Németország, Hollandia és Portugália előtt Dánia nyeri a B-csoportot. Az pedig, hogy a skandinávok nem jutnak tovább csoportjukból (1.125), a tuti tipp kategóriába tartozik. Láttuk, hogy mennyire sokat hozhat a konyhára Dánia csoportgyőzelme, ám ha az Olsen-banda valahogyan mégis továbbjut a csoportból, akkor az újabb dán csoda bősz emlegetése után a Kánaánban érezhetik magukat a fogadók: Dánia negyeddöntőben való szereplésére 7.50, az elődöntőre 17.00, a döntőre pedig 51.00 az odds.