Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Foci EB 2012: Írország

Robotolnak, hajtanak, az utolsó leheletükig küzdenek – nem téved nagyot az, aki így jellemzi az ír válogatottat. Írország Európa-bajnoki döntőbe jutásával eldőlt, hogy az idei tornán is lesz szimpatikus vesztes. Egy olyan csapat, melynek játékosai ugyan nem a technikai tudásukkal nyűgözik le a nézőket, de biztosra vehető, hogy egyetlen másodpercig sem adják majd fel a küzdelmet és képességbeli hiányosságaikat határtalan lelkesedéssel fogják pótolni. Előre borítékolható, hogy ellenfeleiknek nem lesz könnyű dolguk a zöldmezes fiúkkal és nagyon meg kell dolgozniuk a győzelemért.

Írország labdarúgó válogatottja számára ez lesz a második Európa-bajnoki szereplés. Először az 1988-as németországi EB-játszottak, ahol Szovjetunió és Hollandia mögött, ám megelőzve Angliát csoportjuk harmadik helyén zártak. Világbajnokságon három alkalommal szerepeltek és mindháromszor továbbjutottak: 1990-ben a negyeddöntőig, 1994-ben és 2002-ben pedig a nyolcaddöntőig meneteltek. Az idei Európa-bajnokságon egy csoportba kerültek Spanyolország, Olaszország és Horvátország válogatottjával. Nem ők az esélyesek a továbbjutásra.

Olasz trénerrel az olaszok ellen

Hiába tűnnek esélytelelennek, nem szabad lebecsülni őket. Sok csoda történt már a fociban. Ráadásul olyan szakember dirigálja az ír nemzeti csapatot, akit egyetlen focirajongónak sem kell bemutatni. Felidézhetnénk Giovanni Trapattoni dicsőséglistáját, de talán elég lesz mindössze ennyit megemlíteni: ő a földkerekség egyetlen olyan edzője, aki klubcsapatával (Juventus Torino) az UEFA égisze alatt rendezett összes focitornát megnyerte: BEK/Bajnokok Ligája, Kupagyőztesek Európa Kupája, UEFA Kupa, Európai Szuperkupa, Interkontinentális Kupa/klubvilágbajnokság. Emlékezzünk arra, hogy a török fociválogatott még az 1980-as években is pofozógépnek számított. Érkezett a német Jupp Derwall és megtanította focizni a törököket. Törökország válogatottja bronzérmet nyert a 2002-es világbajnokságon és a 2008-as Európa-bajnokságon. Másik példa: ugyan nem érdemelte ki az EB-aranyat, de emlékezetes, ahogyan a 2008-as Európa-bajnokságon a holland Guus Hiddink által irányított Oroszország a negyeddöntőben lefocizta a pályáról az addig parádézó Hollandiát. No és végül íme a legismertebb példa, és ismét megemlítjük a kapott pofonokban éllovas hollandokat: a totális futball atyja, minden idők egyik legnagyobb fociedzője, Rinus Michels és legjobb tanítványa, Johan Cruyff az 1980-as években megkezdte munkáját Barcelonában. Négy évvel ezelőtt a Barcelonára épülő spanyol válogatott Európa-bajnoki címet szerzett, 2010-ben pedig éppen a hollandok elleni döntőben nyert világbajnoki aranyérmet. A tanítvány legyőzte mesterét.

Visszatérve Írországhoz: ne feledjük, hogy az olasz Giovanni Trapattoni által felkészített ír válogatott – többek között – Olaszország ellen is fog játszani.

Szükség lesz Given bravúrjaira

Kapusposzton egyértelmű a dolog. Ha nem sérült, akkor a veterán és válogatottsági rekorder Shay Given véd. Ha ő nem játszhat, akkor szóba jöhet a Sunderland csapatánál az utóbbi időben mellőzött Westwood. Esetleg Forde, de ő sem védett sokat az utóbbi időben. Given kulcsjátékos: bravúrjaira nagy szüksége van az ír válogatottnak, jó EB-szereplésre nélküle talán nem is érdemes álmodozniuk.

Rendben lenne a védelem, ám sokan sérültek

A védelemnél az a legnagyobb probléma, hogy több játékos is sérüléssel küszködik. Pedig ez lenne az a csapatrész – leszámítva a kapusposztot, ha Given állhat a kapuban -, melyet nagyon alaposan összerakott Trapattoni. Jó esetben a védekezés nem okozhatna problémát az íreknél, ám jelenleg (május vége – a szerk.) Dunne, St. Ledger, O’Shea és Foley is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik. Most még nem lehet tudni, hogy ki fogja alkotni az írek védelmét. Ideális esetben minden bizonnyal Kelly, O’Shea, Dunne és Ward játszik. Amennyiben valaki harcképtelen közülük, akkor szóhoz juthat St. Ledger, Foley vagy O’Dea.

A bosnyákok elleni felkészülési mérkőzés is jelezte, hogy gondok vannak az ír védelemben: az a McShane is játszott, aki nincs az Európa-bajnokságra nevezett keretben, de valószínűleg utazni fog az EB-re. Az írek szakvezetője szerint neki az a legnagyobb érdeme, hogy egészséges. Lehet, hogy az egészség Európa-bajnoki szereplést jelent majd a labdarúgónak.

Iparosok játszanak a középpályán

A középpályán ne várjunk penge játékosokat és váratlan megoldásokra képes focistákat. Iparosokat annál inkább. Az ír középpályán olyan focisták játszanak, akik képesek végigrobotolni 90 (vagy adott esetben 120) percet. Alapesetben Whelan és Gibson szerepel a középen, míg a széleken McGeady és Duff futkározik. McClean, Fahey, Hunt vagy Andrews jelenti az alternatívát.

Keane góljai adhatnak reményt

Trapattoni a csatársor összeállítására sem fecsérelhet sok időt. Mivel az esetek többségében az ír nemzeti csapat 4-4-2-es játékrendszerben szerepel, mindössze az a kérdés, hogy ki játszik a válogatottsági listán Given mögött második helyen álló és a zölmezes csapatban ötven gólnál is többet szerző Robbie Keane mellett. A válasz gyors és egyszerű: Kevin Doyle. Utazik még: Cox, Walters és Long.

Meddig menetel Írország?

Nálam Given, Kelly, O’Shea, Dunne, Ward, McGeady, Whelan, Gibson, Duff, Doyle, Keane alkotja Írország kezdőcsapatát. A bukmékereknél a halálcsoportba került dánokhoz hasonló besorolást kaptak az írek. Valószínűsíthető, hogy a spanyol, olasz és horvát válogatott ellen játszó Írország nem jut tovább a csoportból (1.15). Az viszont sok pénzt jelent, ha a nálánál jobbnak taksált csapatokat megelőzve Írország nyeri a C-csoportot (15.00). A zöldek eddig Európa-bajnokságon még nem, viszont világbajnokságom háromból háromszor továbbjutottak. Most 6-szoros pénzt kapnak azok, akik szerint Írország negyeddöntős lesz. Az írek elődöntőbeli szereplésére 19.00 az odds, míg a döntő 67-szeres, az Európa-bajnoki cím pedig 101-szeres szorzót ér a bukiknak.