Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

Foci EB 2012: Lengyelország

Tomaszewski, Zmuda, Deyna, Kasperczak, Lato, Szarmach, Gadocha, Kupcewicz, Boniek, Smolarek. Néhány válogatott játékos a lengyel labdarúgás aranykorából. A felsorolást tovább lehetne folytatni, de ez bizony nagyon értelmetlen dolognak számítana. Akikben a névsor olvastán előjönnek a régi szép emlékek, esetleg voltak is olyan szerencsések, hogy láthatták játszani az 1970-es években vagy az 1980-as évek első felében a lengyel fociválogatottat, azoknak semmit nem kell magyarázni. A fiatalabb generáció tagjainak mindössze annyi teendőjük van, hogy – Messi kivételével – felsorolják magukban a jelenkor és a közelmúlt legnagyobb focisztárjait és máris tudják hova érdemes rangsorolniuk a lengyeleket. Igen, Cristiano Ronaldo is benne lehet az összehasonlításban. Egyetlen kivétel van: Lionel Messi.

Fenti lengyel focisták és társaik eredménysora röviden és tömören: világbajnoki bronzérmesek 1974-ben és 1982-ben, olimpiai bajnokok 1972-ben és olimpiai ezüstérmesek 1976-ben (van még egy olimpiai ezüstje Lengyelországnak, ezt 1992 nyerte a válogatott). Az 1974-es világbajnokságon Lato gólkirályi címet szerzett. Legyőzték a világbajnok Brazíliát, a vb-ezüstérmes Olaszországot, Argentínát, Franciaországot, Jugoszláviát, Angliát. És így tovább. Hosszú a lista.

Mindezek tudatában igencsak meglepő, hogy Lengyelország labdarúgó válogatottja eddig mindössze egyetlen egyszer szerepelt Európa-bajnokságon. Ugyan már a kezdetektől próbálkozik, de 12 sikertelen kísérlet után csak a 2008-as EB-n játszhatott először kontinenstornán. A mostani lesz a lengyelek második Európa-bajnoki szereplése. És ugyebár mivel házigazdák, ezúttal sem kellett törődniük a selejtező mérkőzésekkel. Más szóval és finoman fogalmazva: nem EB-specialisták.

„Polak – Wegier dwa bratanki – i do szabli, i do szklanki!”

„Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát.”

Annyiban hasonlít a magyar és a lengyel válogatott, hogy mindkettőnek volt aranykora. Ha úgy tetszik: aranycsapata. Igaz, egyikük sem nyert világbajnokságot. Cserébe viszont mindkettejük nyert olimpiát. Abban szintén hasonlítanak, hogy mindkét válogatott gyengén szerepel mostanában. Amiben különböznek: a magyar fociválogatott nem szerepelhet az EB-döntőn, a lengyelek viszont játszani fognak a kontinenstornán. Lássuk, mi várható tőlük.

Egy dolog biztos: Arsenal kapus őrzi a lengyel hálót

Tudom, egyéni szocprobléma, de mindig felvidulok, amikor a lengyel fociválogatott kapusairól van szó. Szóval a lengyelek első és második számú hálóőre is az angol Arsenal kapusa. Nyilván a válogatottban is az a kezdő, aki a klubjában. Azaz mostanság Szczesny. Volt olyan időszak is, amikor Fabianski volt a nyerő. Ha nem ez, akkor az. Egy a lényeg: Arsenal kapus őrzi a lengyel válogatott kapuját. Rajtuk kívül szóba jöhet Tyton is, de a holland PSV kezdőkapusának a cseréje tényleg csak a szóba jöhet kategóriába tartozik.

A jelenlegi lengyel válogatott három kapusa közül kettő klubcsapatánál a kispadot őrzi! Már nem is kell, sőt, mi az, hogy nem kell: a lengyel foci szurkolóinak már egyáltalán nem érdemes felidézniük Tomaszewski vagy Mlynarczyk klasszisát. Elég csak arra gondolniuk, hogy néhány évvel ezelőtt egy Jerzy Dudek nevű lengyel kapus bravúrjainak is köszönhetően ötödszörre nyerte meg a futball királykategóriájának számító Bajnokok Ligáját az FC Liverpool. Ha ezzel készen vannak, akkor nem marad más hátra, mint jóféle lengyel vodka hörpintésével azt kívánni polák barátainknak, hogy minél hamarabb legyen ismét értékelhető kapusuk.

Piszczek a biztos pont

Mezőnyben máris kedvezőbb a kép. A védelem jobb oldalán a Dortmunddal német bajnoki aranyat szerző Piszczek szerepeltetése nem kérdés, hanem tény. A védelem közepén elsősorban Wasilewski és Perquis kaphat lehetőséget a bizonyításra. A bal oldalon Boenisch vagy Wawrzyniak lehet a legfontosabb láncszem. Nagy a valószínűsége, hogy más védőjátékos is szerephez jut majd. A lengyelek védelme nem csak távolról, de közelről sem nevezhető tökéletesnek. Előre borítékolható, hogy ebben a csapatrészben – mint ahogy eddig is voltak – ezután is lesznek majd gondjai Franciszek Smuda szövetségi kapitánynak.

A középpályán is német bajnok a tuti

A lengyelek középpályáját vizslatva is német bajnok focistával kell kezdeni, majd pedig azzal folytatni az elemzést, hogy „Kuba” Blaszczykowski az egyetlen biztos pont. Kik fognak játszani mellette? A válogatott szakvezetője annyi kísérletezett az elmúlt időszakban, hogy csak tippelni lehet. A védekező feladatokkal valószínűleg Dudka és Polanski lesz megbízva, Obraniak vagy Mierzejewski fog irányítani, bal szélen pedig jelenleg egy jó nagy kérdőjel van. Talán Rybus fog ott játszani. A szövetségi kapitánynak még van egy kis ideje megtalálni az alkalmas személyt.

A csatár is dortmundi aranyérmes

Csatárposzton nincs gondolkodni valója a szakvezetőnek: Lewandowski személyében egy kiváló képességű és remek formában lévő csatára van. A dortmundi gólgyáros helyettese Brozek lehet. Minden bizonnyal ő lesz majd az a lengyel játékos, aki örülni fog az Európa-bajnokság végén, mert nem csak beválogatták a keretbe, de néhány perc erejéig pályára is léphetett a hazai rendezésű kontinenstornán.

Meddig menetel Lengyelország?

Nálam Szczesny, Piszczek, Wasilewski, Perquis, Wawrzyniak, Blaszczykowski, Dudka, Polanski, Obraniak, Rybus, Lewandowski alkotja Lengyelország kezdőcsapatát. A bukmékerek 3.75-szörösre saccolják az esélyt, hogy Lengyelország megnyeri az A-csoport küzdelmeit és 1.90-et fizetnek, ha a házigazda nem jut tovább a csoportból. A továbbjutás és a negyeddöntőben való szereplés 2.55-szörös pénzt hozhat a konyhára. Mivel a kontinensviadal egyik házigazdájáról van szó, érdemes számolni a csoportból való továbbjutással. Ennél nagyobb csodák is történtek az előző évek labdarúgó világversenyein. Lengyelország elődöntőbe jutásáért 8.00-as oddsot kínálnak a bukik. Az előbb csodáról volt szó: Görögország EB-győzelmére még élénken emlékezhetnek a focirajongók. Lengyelország esetében a döntőbeli szereplés (19.00) és az Európa-bajnoki győzelem (51.00) is rengeteg pénzt jelenthet a vállalkozó kedvű sportfogadóknak.