Menu

Tipp: Svédország-Anglia

A kontinenstorna zárófordulójának nyitómérkőzésén pályára lépő mindkét csapatnak nagyon kell a pont, de még inkább a pontok. A svédeknek az volt a szívás, hogy egy lelkes házigazda ellen kellett kezdeniük az Európa-bajnokságot. Ennek megfelelően olyan ukrán válogatott ellen kellett játszaniuk, mely azon a találkozón bármely nemzeti csapatnak megkeserítette volna az életét. Az angoloknak viszont mázlijuk volt, mert a franciák nem használták ki a gyengeségüket, hanem ehelyett inkább partnerek voltak a lélektelen játékban. Így aztán a két gárdának sikerült összehoznia az Európa-bajnokságok történetének legunalmasabb mérkőzése címre nagyon jó eséllyel pályázó – focinak nem nevezhető – akármicsodát.

Mire mennek egymás ellen a skandinávok és a szigetországiak? Egy vereséggel a tarsolyban a svédeknek támadniuk kell. Nem szabad kikapniuk, mert akkor búcsúznak. Legalább döntetlen, de még inkább győzelem szükséges a túléléshez. Gólt vagy gólokat kell szerezniük. Az angoloknak sem érdemes tovább ülniük a babérjaikon. Remélem, hogy az előző mérkőzésen mutatottaknál jobban is tudnak játszani. Mert ha nem, akkor nagy bajban lesznek. Mindenesetre nekem az előző mérkőzés után az a benyomásom, hogy az általam valaha látott leggyengébb angol válogatottat van szerencsém „megcsodálni”. Szóval a svédeknek bőven van esélyük elcsípni az angolokat, ám érdekes módon az angol válogatottat vélem továbbjutónak. Nem tudom, hogy miért, hiszen valószínűbbnek tartom, hogy Anglia focitörténete legnagyobb bukását fogja elszenvedni ezen az Európa-bajnokságon.

A következő fogadásokban gondolkodom (még nem döntöttem el, hogy csak az egyikre fogadok majd, esetleg többre is – odds: bwin):
Svédország – Anglia Mindkét csapat szerez gólt? Tipp: igen 1.85
Svédország – Anglia Hendikep 0:1 Tipp: Anglia 1.31
Svédország – Anglia Félidő, dupla esély Tipp: X vagy Anglia 1.20
Svédország – Anglia A 2-es csapat szerez gólt? Tipp: igen 1.26
Svédország – Anglia Ki lő gólt a mérkőzésen (rendes játékidőben/öngól nem számít)? Tipp: Andy Carroll (ENG) 2.70
Svédország – Anglia Hány csere lesz a mérkőzésen? Tipp: Kevesebb mint 6 2.20
Svédország – Anglia Az 1-es csapat nyer 0-ra? Tipp: nem 1.14
Svédország – Anglia Melyik játékos szerez több gólt a mérkőzésen? (öngól nem számít) Tipp: Zlatan Ibrahimovic (SWE) 3.75 – a párharc másik résztvevője: Gerrard