Menu

Tipp: Csehország-Lengyelország

Lengyelország továbbjut ha győz a csehek ellen. Csehország továbbjut ha győz a lengyelek ellen, vagy döntetlent játszik, s a görögök nem verik meg Oroszországot több mint 5 góllal – írja a sportfogadas.org portál EB 2012 honlapja. Folytatom. Lengyelország az Európa-bajnokság egyik házigazdája és van esélye a továbbjutásra. A lengyelek győzelmet szórakoztak el a görögök ellen és jól játszottak Oroszország ellen. Csehország húsz percig volt partiban a ruszkikkal, utána pofozógép volt. A görögök ellen jól kezdték a meccset, rúgtak gyorsan két gólt, majd bekkeltek a mérkőzés végéig. A lengyelek jó formában vannak és az első találkozón piros lapot kapó Szczesny is visszatérhet a kapuba. Szerintem nem lesz kezdő, mert Tyton nem csak jól helyettesítette, de el is feledtette az Arsenal kapusát. Nem tudom, hogy a lengyeleknél milyen a hierarchia és Szczesny mit jelent nekik, így tehát azt hiszem, hogy Tyton áll majd a kapuban. A lengyeleknél nincsenek, a cseheknél viszont vannak gondok: egyáltalán nem biztos, hogy Rosicky kezdeni fog. Kisebb sérüléssel bajlódik. A kapus Cech vállával is gondok vannak. Rosicky helyett Kolar, Cech helyett Drobny vagy Lastuvka szerepelhet. Láttam már csodákat a fociban, szerintem Cech kezdeni fog, Rosicky pedig talán.

Nem elsősorban a foci miatt, de Csehország és Lengyelország is kedvenc utazási célpontjaim közé tartozik. Nagyon nagy kedvencek. Közülük nem tudok és nem is akarok választani győztest. Gólra fogok fogadni. Oldják meg ők a többit.

Jó tudni: a mérkőzésen skót játékvezető fogja fújni a sípot, a csehek Skóciát megelőzve lettek pótselejtezősök és az erről a helyezésről döntő Skócia-Csehország mérkőzés utolsó percében a csehek egy igencsak véleményesnek mondható 11-esnek köszönhetően egyenlítettek és lettek csoportmásodikok, pótselejtezősök, majd Európa-bajnoki résztvevők.

Várható kezdőcsapatok:
Csehország:
Cech – Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky, Hübschman, Plasil, Jiracek, Rosicky, Pilar, Baros.
Lengyelország: Tyton – Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Murawski, Polanski, Dudka, Blaszczykowski, Obraniak, Lewandowski.