Menu

Hosszú Katinka középdöntőt és döntőt is úszik

Hosszú Katinka. Fotó: facebook / baja.hu

Hosszú Katinka. Fotó: facebook / baja.hu

Hosszú Katinka döntött. A 200 m pillangó délelőtti előfutamában jó időt sikerült úsznia és a negyedik legjobb idővel jutott be az elődöntőbe. Mivel a 200 m vegyes döntőjébe már tegnap kvalifikálta magát, ma este kétszer lép rajtkőre. Előbb 21 óra előtt néhány perccel a 200 m pillangó középdöntőjében, majd háromnegyed órával később a 200 m vegyes döntőjében. A két versenyszám között kevés idő lesz a regenerálódásra, s ezért korábban az egyik szám feladásának lehetősége is felmerült.

A döntésre a 200 m pillangó előfutamának végéig kellett várni. Hosszú Katinka 2:07.75 perces idővel második lett futamában, összesítésben pedig a negyedik legjobb idővel jutott tovább. Az időeredmény alapján van ok a bizakodásra. Reális esély van arra, hogy a Bajai Spartacus Vízügy SC válogatott úszója – a 400 m és 200 m vegyes után – 200 m pillangón is kiharcolhatja az olimpiai döntőben való szereplést, így tehát Katinka az edzőjével konzultálva úgy döntött, hogy mindkét esti megmérettetést vállalja.

“Olyan keményen dolgoztam a döntőért 200 vegyesen, hogy elindulok majd ebben a versenyben is. Az ember életében ritkán adódik alkalom olimpiai döntőben úszni” – mondta Katinka az MTI-nek, majd hozzátette: “Odateszem magam mindkét számban. A pillangó elődöntőjében legalább 98 százalék kell a döntőért, itt már taktikázni nem lehet. Mindent beleadok, lesz, ami lesz. Majd kiderül, hogy aztán mennyire tudom kipihenni magam a vegyesre.”

A 200 m pillangó középdöntőjében nem csak Hosszú Katinkának szurkolhatunk. Jakabos Zsuzsanna az ötödik legjobb időben (2:07.79) jutott be a középdöntőbe.

A bet365-nél 34-es szorzóval lehet fogadni Katinka végső győzelmére 200 m vegyesen, a Sportingbet oddsa szintén 34.00, ám a legjobbat a Betfair ajánlja: 300-as szorzó a magyar úszó végső győzelmére. Nem véletlenek a nagy szorzók, hiszen mindenhol a kínai Shiwen Ye az abszolút favorit. Győzelmére 1.05-ös odds vagy ennél kisebb szorzó a bukmékerek ajánlata. A Betfair 4.8-ért kínál szorzót arra, hogy Katinka dobogós lesz.

Tippem nem a 200 vegyesről szól, hanem a 200 m pillangó elődöntőjéről: a Betfair 1.32–es szorzóval kínálja, hogy Hosszú Katinka az első három között végez futamában.

Fogadási lehetőségek: bet365 | Betfair | bwin | Sportingbet | Unibet