Menu

Koch Renáta visszavonul

koch-renata-vilagbajnok-belgium-1Koch Renáta befejezi pályafutását. A Mogyi SE triatlonistája szülés után tavaly tért vissza és kezdett újra triatlonozni. Kezdte visszanyerni régi formáját és jó úton haladt afelé, hogy a hazai és a nemzetközi versenyeken ismét eredményesen képviselje a Mogyi Sportegyesületet és Magyarországot. Az idény végén részt vett egy orvosi kivizsgáláson, melyet ez év elején felülvizsgálat követett. Az orvosok szívproblémákat állapítottak meg és azt javasolták, hogy egészségének megóvása érdekében hagyjon fel a versenysporttal és fejezze be sportolói pályafutását.

koch-renata-hamburg-vb-bronzeremKoch Renáta a bajai Mogyi SE legeredményesebb sportolója, valamint Baja város utóbbi két évtizedének egyik legeredményesebb versenyzője. Hazai szinten utánpótlás és felnőtt versenyzőként tucatnyi magyar bajnoki címet szerzett, érmeinek és előkelő helyezéseinek száma pedig – kis túlzással – megszámolhatatlan. Magyarországon triatlonban, duatlonban és atlétikában (mezei futáson és pályabajnokságokon is) nyert bajnoki aranyérmet. Duatlonban is, triatlonban is többször választották meg az év legjobb versenyzőjének, de egyéb díjakkal is elismerték kimagasló eredményeit.

koch-renata-vilagbajnok-belgium-2A nemzetközi versenyeken is rengeteg alkalommal végzett dobogós helyen. Világbajnoki címet szerzett junior korosztályban a 2004-es belgiumi világbajnokságon, egyéniben és csapatban ötszörös Európa-bajnok, de legnagyobb eredményének a 2007-es németországi triatlon világbajnok U23-as mezőnyében szerzett bronzérem számít. Koch Renáta ezen dobogós helyezése volt a magyar triatlon ITU történetének első olimpiai távú világbajnoki érme. (ITU = International Triathlon Union, Nemzetközi Triatlon Szövetség)

Koch Renáta, a bajai Mogyi SE válogatott sportolója szívproblémák miatt 28 éves korában kénytelen befejezni sportolói pályafutását.