Menu

Grödig – Horn

Tipp: Grödig 1,5 gól fölött
Odds: 1.66

Nagy lehetőség előtt áll a Grödig: hazai pályán le kell győznie a Horn csapatát, s a megszerzett három ponttal utoléri a listavezető Austria Lustenau együttesét. Mivel erre egy korábbi időpontról elhalasztott és most bepótolandó mérkőzésen kerülhet sor, a feljutásra eddig nagy favoritnak tekintett Austria Lustenau minden előnye szertefoszlik.

A Grödig könyörtelenül kihasználta az éllovas gyenge teljesítményét: 2013-ban már öt bajnokit játszott az Austria Lustenau, de még egyetlen egyet sem sikerült megnyernie. Míg az Austria immár öt forduló óta nyeretlen, s az év eleje óta mindössze két pontot sikerült összegyűjtenie, a Grödig négy meccset nyert meg az utóbbi öt fordulóban, csak a 3. helyezett Altach otthonában szenvedett egygólos vereséget (a mérkőzés hosszabbításában kapta a gólt).

Gólarányban valószínűleg nem éri utol riválisát (e tekintetben +26 az Austria Lustenau mutatója, a Grödigé pedig +19), a második helyen marad, de pontszámban egyenlő lehet az állás, s ezzel új fejezetet nyithat az élvonalba való feljutásért vívott küzdelemben. A ma esti találkozón még a számok is a vendéglátóknak kedveznek. A Grödig jó otthon? hét győzelem, egy döntetlen és három vereség az eddigi mérlege, hazai pályán 20 gólt szerzett és mindössze nyolcat kapott. A Horn viszonylag gyenge idegenben, s a tíz mérkőzésen elért 3-2-5-ös mérlegéhez 12-20-as gólarány társul.

Nem csak fontos a mérkőzés a hazaiak számára, de az is sokat jelent nekik, hogy meghatározó játékosaikkal léphetnek pályára. Dobras és Trdina hagyja ki a mérkőzést, de egyikük sem nevezhető érzékeny veszteségnek. Zündel játéka egyelőre kérdése, s némi veszteség lesz, ha a középpályás végül nem játszhat. Viszont a góllövők harcra készek: Witteveen és Salamon játszani fog és bízni lehet abban, hogy gólt vagy gólokat szereznek.

A vendég Hornnak nincsenek problémái, a másodosztály középmezőnyében foglal helyet és se kiesési gondjai, se feljutási reményei nincsenek. Számára tökmindegy, hogy milyen eredménnyel zárul a mérkőzés. A Grödig számára nem mindegy az eredmény. Várható, hogy a Horn egyszer betalál, tehát a hazai győzelemhez nem lesz elég egyetlen gól. Szerintem legalább három gólt fog szerezni a Grödig.