Menu

Ajax – NEC Nijmegen

Tipp: Ajax hendikep -2
Odds: 2.50

Zajlik a Roda-PSV mérkőzés, 2-1-re vezetnek a vendégek, ez pedig azt jelenti, hogy a bajnoki címért való versenyfutás továbbra sincs lezárva. A jelenleg 2. helyezett PSV egy ponttal van az éllovas Ajax mögött, s idegenbeli győzelme esetén – ha csak ideiglenesen is – helycsere lesz a tabella élén. Az amszterdami alakulat nem tétovázhat otthon, Ha tartani akarja a lépést, márpedig akarja, akkor győznie kell a Nijmegen ellen. Nem bonyolult terv, ráadásul teljes mértékben kivitelezhető.

Poulsen és Klaaseen is kimarad a hazai csapatból, ám ez nem probléma, hiszen Eriksen, de Jong és Schöne rendelkezésre áll. Mint ahogy Boerrigter, Fischer és Moisander is. Gólfesztivál lehet Amszterdamban, ha ők is úgy akarják. Jó formában van az Ajax, legutóbb januárban kapott ki bajnoki mérkőzésen, utóbbi 7 Eredivisie-meccsén veretlen maradt, de az is figyelemre méltó, hogy utóbbi 16 bajnokija közül csak egyet nem nyert meg.

Hazai pályán nagyon jól szerepel az Ajax. Igaz, hogy az elmúlt hónapban kétszer is döntetlenezett odahaza, de azért a 8-4-1-es mutató és a 26-8-as gólarány tiszteletre méltónak tűnik. A NEC nem rossz idegenben (6-1-6, 20-21), de az is igaz, hogy nincs jó formában a csapat, emelett eddig sem volt sok öröme az Ajax elleni párharcokban. Néhány eredmény a közelmúltból: NEC-Ajax 1-6, Ajax-NEC 4-1, NEC-Ajax 0-3, NEC-Ajax 1-2, Ajax-NEC 1-1, NEC-Ajax 1-4.

A holland élvonal középmezőnyében lévő vendégcsapat statisztaszerepet fog játszani ezen a mérkőzésen. Az Ajax bajnoki címre hajt. Nem kicsit, hanem nagyon. Mint vak a poharat, úgy leveri a Nijmegent.