Menu

VfL Wolfsburg – FC Nürnberg

Tipp: Wolfsburg 1,5 gól fölött
Odds: 2.00

Jó hír a hazaiak számára, hogy visszatér az eltiltott Diego. Csatárposzton nyilván Olic és Dost között kell majd döntenie Hecking edzőnek. A horvátot tippelem befutónak, márt csak azért is, mert szerintem ő van jobb formában. A védelem közepén Madlung és Kjaer kezdhet, de az is elképzelhető, hogy a sérüléséből felépült Naldo kap fontos feladatot. Fagner és Hasebe között is szép párcharc bontakozott ki a jobbhátvéd posztjáért. Pillanatnyilag talán a brazil van jobb helyzetben. Igaz, a japánt egy sorral feljebb is lehet használni. Ezen a mérkőzésen Perisic és Pilar hiányzik majd a hazai együttesből, de a „farkasok” gólveszélyességét illetően nálam ez nem jelent különösebb gondot. Nélkülük is tudnak gólokat szerezni. Márpedig most gólokat kell szerezniük.

Ebből a szempontból kellemes ellenfél a Nürnberg. A vendégekről sok minden mondható el, de az nem, hogy zártan védekeznének. Jó néhány bajnokit játszottak ebben az évben, de gólnélküli döntetlenből csak egyet sikerült összehozniuk, még február elején, Frankfurtban. Wiesinger tréner valószínűleg egyáltalán nem vagy csak alig fog változtatni az utóbbi fordulókban szerepeltetett csapaton. Nincs rá oka. Minden bizonnyal Balitsch és Chandler lesznek a jobbszél, Pinola és Esswein pedig a balszél felelősei. Gólfelelősnek ott van Pekhart. Vagy Kijotake.

Nem lesz könnyű dolga a hazai együttesnek, de ha el akar kerülni a kiesőzónából, akkor gólokat kell szereznie. Eléggé valószínűsíthető, hogy a vendégek betalálnak a Wolfsburg kapujába. A hazai csapatnak egynél több gólt kell szereznie. Tipp: 2-1.