Menu

Rayo Vallecano – Osasuna

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.80

Az egyik még menekül, a másiknak már nincs miért. A kiesés elöl menekülő, jelenleg 15. helyezett pamplonai csapatnak mindössze négy pont az előnye a kieső helyen lévő Mallorcával szemben, így minden pontra szüksége van a hátralévő fordulókban. A 8. helyen álló Rayo jó helyzetben van, garantált a középmezőny és még véletlenül sincsenek kiesési gondjai. Olyannyira nem kell törődnie a mögötte lévőkkel, hogy ha a Betis elrontja a bajnoki hajrát, akkor akár még Európa Liga-indulást jelentő helyezés is elérhető lesz.

Hiányzók: Leo Baptistao, Rodri (sérülés), illetve Annan, Sisi (sérülés), Armenteros, Oier (eltiltás).

Leo Baptistao személyében a hazai csapat második legeredményesebb játékosa (7 gól) hagyja ki a mérkőzést. Ez egyben azt is jelenti, hogy nagyobb teher nehezedik a Piti, Delibasic, Lass Bangoura, Dominguez négyesfogatra. Az sem kizárt, hogy Trashorras köszön be a vendégek kapujába, hiszen megtette ezt többször is ebben az idényben. Galvez és Jordi Amat is játszik a madridi kiscsapat védelmében, ez pedig nálam azt jelenti, hogy a navarrai gárdának nagyon meg kell szenvednie a gólért.

Egy találata mégiscsak lesz az Osasunának. Tökmindegy, hogy Sola, Cejudo, de las Cuevas vagy valaki más szerzi Mendilibar edző csapata számára a gólt, mert az a lényeg, hogy idegenben szerezzen pontot az Osasuna. Nem érdemes beállnia 0-0-ra bekkelni, mert a mérkőzések többségében gólt szokott kapni idegenben, ráadásul a Rayo Vallecano egynél több gólt szokott szerezni hazai pályán.

Mivel a hazai csapat csak győzelem esetén bízhat a Betis botlásában, a vendégcsapat pedig csak győzelem vagy pontszerzés esetén folytathatja reményteli harcát a kiesés ellen, arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt. Egyiknek sem áll érdekében gólnélküli döntetlent játszani és egyik csapat védelme sem annyira erőteljes, hogy bizakodjon abban, hogy nem kap gólt.

Az egyiknek nem árt gólt szereznie, a másiknak pedig nagyon fontos gólt szereznie. Tipp: mindkét csapat szerez gólt.