Menu

Pescara – SSC Napoli

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1.54

Tekintélyes különbség van a két csapat között: a házigazda Pescara a másodosztályba, a vendég Napoli a Bajnokok Ligájába készül. A hazai együttes 22, a vendégcsapat 66 pontot szerzett 33 bajnoki mérkőzésen. Összehasonlításképpen: 20. Pescara 6-4-23 25-67; 2. Napoli 19-9-5 61-32. Pescara otthon: 16 4-1-11 14-30. Napoli idegenben: 16 7-5-4 22-16.

Forma tekintetében is nagy a különbség a két csapat között: a Pescara 14 mérkőzés óta nyeretlen, a Napoli öt mérkőzés óta veretlen. A hazai csapat idén csak egyszer nyert, s a siker is régen volt, január elején, az első 2013-as összecsapáson. A vendégcsapat március eleje óta nem szenvedett vereséget, legutóbb az AC Milan otthonában játszott döntetlent előtte pedig Torinóban (nem a Juventusnál, hanem a „Bikák” vendégeként) öt gólt szerzett. A Pescara már most kiesettnek tekinthető, s hogy igazán emlékezetes legyen búcsúja az élvonaltól, a Napoli után az AC Milan, majd a Fiorentina látogat a sereghajtóhoz. Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, miszerint hazai pályán ezután sem a pontszerzés fogja jellemezni a pescarai alakulatot.

Viszonylag biztosnak tűnik a Napoli második helyezése, de ez a viszonylagos biztonság nem jelenthet elbizakodottságot. Elég egy-két megingás, s az AC Milan máris ott liheg szorosan a nyomában. Jelenleg hét pont a nápolyi gárda előnye, ám érdemes résen lenni, hiszen még öt bajnokit kell játszania a bajnokság végéig. A következő fordulóban az Inter látogat Nápolyba, s bár a nápolyi csapatnak lesz esélye a győzelemre, egészen biztosan „hatpontos” mérkőzést kell játszania. Érdemes tehát nyernie egyet az Inter elleni mérkőzés előtt. Már csak a biztonság kedvéért is.

Hiányzók: Quintero, Kröldrup, D’Agostino, Cascione, Weiss (sérülés), illetve Behrami és Cavani (eltiltás).

A hazai gárdának kiábrándító idénye volt. Mivel kiesik az élvonalból, már csak azt teheti meg, hogy megpróbál szépen búcsúzni. Ilyen szép búcsú lehetne a Napoli elleni pontszerzés: egy döntetlen – esetleg győzelem – a Bajnokok Ligájába készülő együttes ellen. Ha szépen akarnak búcsúzni, nem árt gólt vagy gólokat szerezniük. A vendégcsapat számára még nem biztos az automatikusan BL-indulást jelentő második helyezés. Az Inter és az AS Roma is ellenfél lesz a hátralévő fordulókban, szóval a nápolyi csapatnak egyáltalán nem tenne rosszat egy győzelem Pescarában. A három pont megszerzéséhez viszont gólt, de még inkább gólokat kell szerezni.

Tipp: 2,5 gól fölött.