Menu

AC Milan – Catania

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1.65

Menekülés a győzelembe! – ez lehet a harci kiáltás Milánó vörös-fekete részében. Naná, hogy ez a jelszó, vagy valami ehhez hasonló, hiszen a Bajnokok Ligájában való indulás a tét, s egy olyan eredményes klubnál, mint amilyen az AC Milan, ez alapszinten elvárás. Bajnok már nem lehet a csapat, idén (is) jobbnak bizonyult a Juventus, de a BL-indulás kiharcolásával még meg lehet menteni a szezont. Utóbbi három bajnokiján összesen két pontot szerzett a Milan, s ugyan tény, hogy a Fiorentina, a Napoli és a Juventus személyében könnyűnek nem nevezhető ellenfelei voltak, de az is tény, hogy egyetlen pontra csökkent a Fiorentinával szembeni előnye (59, illetve 58 pont).

Nincs más választása, mint az, hogy nyernie kell a szicíliai alakulat ellen. Például még akkor is, ha Abbiati kapus könnyebben megsérült a Juventus elleni mérkőzésen, és előfordulhat, hogy kihagyja a Catania elleni mérkőzést. Ha szükség lesz a kapuscserére, akkor sincs nagy baj, mert Amelia jól tudja helyettesíti a kezdőkapust. Szerintem Abbiati marad a kezdőben, időben meggyógyul. Mivel Zapata eltiltását tölti, Bonera kaphat helyet a milánói védelemben. Balotelli eltiltását rövidebbre szabták, így Allegri rendelkezésére állhat. Nem kérdés, hogy kezdőjátékos lesz.

Hiányzók: Ambrosini, de Jong (sérült), Zapata (eltiltott), illetve Pablo Alvarez, Izco, Sciacca, Terracciano, Ricchiuti (sérült), Andujar, Spolli, Bellusci (eltiltott).

A kapuscsere egyelőre csak lehetőség a hazaiaknál, ám tény a vendégeknél. Az eltiltott Andujar helyett Frison áll a gólvonalra, s a cserekapusról érdemes tudni, hogy egyetlen percet sem védett ebben a bajnoki idényben. Mivel Izco sérült, Lodi lehet Almiron társa a középpályán, Legrottaglie pedig nyilván kezdeni fog, hiszen Spolli és Bellusci is el van tiltva.

Egyik csapatnak sem sikerült jól az utóbbi három bajnokija, ám mivel a hazaiak számára létfontosságú a három pont begyűjtése, az AC Milan győzelmére tippelek. Vagyis pontosabban: arra tippelek, hogy két gólnál több lesz a mérkőzésen. Valószínűleg nem számíthatnak könnyed győzelemre a hazaiak, ugyanis a Catania jól és általában eredményesen kontrázik. Számolni kell – és én számolok is – azzal, hogy a Catania gólt szerez Milánóban. Ha így lesz, akkor elvileg sikeres lesz a tippem, hiszen a hazai együttesnek két gólt kell szereznie a győzelemhez. A 2-1-es eredmény nekem tökéletesen megfelelne, hiszen tippem a következő: 2,5 gól fölött.