Menu

Sampdoria – Fiorentina

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.80

Kapar ám ezerrel a firenzei csapat. Érthető a buzgalma, hiszen a Bajnokok Ligájában való szerepléssel hatalmas bevételt könyvelhetne el. A génovai csapatnak is érdemes iparkodnia. Ha lazsál a bajnokság hajrájában, akkor akár még az is előfordulhat, hogy a következő idényben nem csak a Genoa miatt rendeznek majd másodosztályú bajnokikat az olasz kikötővárosban. Egyelőre még nem veszélyeztetett a Samp, de elég egy-két botlás, s máris az lesz.

Jelenleg ilyen a két csapat bajnoki teljesítménye: 4. Fiorentina 17-7-9 62-42 58, 15. Sampdoria 10-9-14 38-40 38. A vendégcsapatnak érdemes ám nagyon hajtania, mert a vele BL-selejtezős helyre pályázó AC Milan az előző fordulóban vereséget szenvedett a Juventus otthonában és így egy pontra csökkent a Fiorentina és a Milan közötti különbség (AC Milan 59 pont, Fiorentina 58 pont). Mivel ebben a fordulóban a Milan otthon fogadja a Catania együttesét és minden bizonnyal megszerzi a szükséges három pontot, a firenzei együttes számára létfontosságú, hogy ne bukjon idegenben. Érdemes győznie Genovában, de mindenképpen ponttal kell visszatérnie Toszkánába.

Hiányzók: Krsticic (sérült), illetve Llama, Hegazy, Camporese, Wolski (sérült).

Delio Rossi edzőnek nincs sok feladata, mindössze Krsticic helyett kell találnia valakit a Samp középpályájára. Azért csak ennyi, mert úgy vélem, hogy az előző fordulókban szerepeltetett focistákat fogja játszatni. Nem mintha ők nagyon jó formában lennének, mert tényleg nincsenek jó formában, de nincs kik közül válogatnia. A cserejátékosok nem jelentenek megoldást a problémára. Sansone, Lopez vagy akár Estigarribia még pocsék formában is gólképesebb, mint a többi társa.

A Fiorentinánál egyszerű a helyzet. Jovetics játszik, de mellette Cuadrado és Ljajics is rohamozni fogja a génovai kaput, mögöttük pedig Aquilani osztogatja a labdákat. Ha nem szereznek legalább egy gólt, akkor tényleg nem érdemlik meg a Bajnokok Ligáját. Szerintem szereznek gólt, talán nem is egyet. Sőt, mindenképpen egynél több gólt kell szerezniük, mert bármennyire is jó formában van Viviano kapus, kapni fog egy gólt a Sampdoriától.

Nagy csatát és izgalmas összecsapást várok. Látványt nem várok. Lesz egy gólváltás, 1-1, s utána talán győznek a vendégek, 1-2. Ez utóbbi korántsem biztos, de az biztos, hogy a Fiorentina ellenfelénél jobban fog hajtani a sikerért.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.