Menu

Torino – Juventus

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.90

Semmi meglepő nincs a két csapat helyezésében, hiszen az utóbbi évtizedekben általában ehhez hasonló volt a szereposztás : a Juve a bajnoki címért, a Torino a kiesés elkerüléséért harcolt. Mármint abban az esetben volt hasonló a szereposztás, amikor mindkét csapat az élvonalban szerepelt. Jelenleg is az a helyzet, hogy a Juventus a Serie A listavezetője, 11 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot és jó úton halad a címvédés felé. A Torino a kiesőzóna környékén tanyázik, egészen pontosan a 16. helyen, 7 pontra van a kieső helyen lévő Palermótól és nagyon kell vigyáznia a hátralévő fordulókban, hogy megőrizze élvonalbeli tagságát.

A két csapat eddigi mérlege: 1. Juventus 24-5-4 64-20 77, 16. Torino 8-13-12 43-49 36. Írnám én, hogy a Torino FC játszik hazai pályán, és ez igaz is, mármint a „bikák” hazai pályája (a „zebrák” egy ideje már a tulajdonukban lévő Juventus Arénában rendezik hazai mérkőzéseiket), de annyi ideig volt társbérletben a két csapat, hogy a Juventus ellenfeléhez hasonlóan jól ismeri a torinói olimpiai stadiont. Szóval csakis a történeti hűség kedvéért álljon itt a két csapat hazai, illetve idegenbeli statisztikája, Torino FC otthon: 6-4-6 21-22; Juventus idegenben: 11-3-2 30-11.

Akár nézem a számokat, akár figyelmen kívül hagyom azokat, ugyanarra a következtetésre jutok: lényegesen jobb csapat a Juventus. Minden tekintetben jobb csapat. A hazaiaknál Brighi sérülés, Vives és Darmian eltiltás miatt, a vendégeknél pedig Anelka, Giovinco és Pepe eltiltás miatt hagyja ki a városi rangadót. Brighi és Vives hiányában várhatóan Basha és Gazzi szerepel a Torino középpályáján, míg D’Ambrosio jobb-, Masiello pedig balhátvéd lesz. A vendégeknél nyilván Vucsinics lesz az első számú gólfelelős, őt elsősorban Marchisio, Pogba és természetesen Pirlo fogja támogatni.

A Torino március vége óta nyeretlen, a Juventus február közepe óta veretlen az olasz bajnokságban. Az egyik azért örülhet az idény végén, mert nem esett ki a másodosztályba, a másik azért örülhet, mert újabb bajnoki aranyérmet nyert. Annyira a Juve mellett szól minden, hogy nagyon. Ám nem felejtem el, hogy ez városi rangadó, és lehet bármilyen gyenge a Torino, erre a mérkőzésre össze fogja szedni magát. Nálam egy gólra mindenképpen jó a Torino, ennyire képesnek tartom a Juventus ellen. A vendégcsapat? Szerez 2-3 gólt és megnyeri a mérkőzést.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.