Menu

Hoffenheim – Hamburg

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1.58

Ha a Freiburg vereséget szenved a már kiesett Greuther Fürth otthonában, a Hamburg pedig győzelmet arat Hoffenheimben, akkor az Elba-partiak számára az utolsó fordulóra is marad EL-remény. Az már máshová tartozik, hogy egy olyan csapat, amelyik a Bayern-tarcsi ellenében német bajnokin bukik el 9-2-re, mennyire érdemli meg a nemzetközi kupasorozatban való részvételt. Szerintem egyáltalán nem érdemli meg, de nem én fogom eldönteni, hogy a hamburgi csapat indulhat vagy nem indulhat az Európa Ligában. Annyi közöm van a Bundesligához, mint korábbi magyar miniszternek a számokhoz. Vagyis semmi.

Azért sem egyszerű a Hamburg helyzete, mert a Hoffenheimnek van miért küzdenie. Ugyanis ha az Augsburg kikap a bajnok Bayern otthonában (van esély erre, nem is kevés), a Hoffenheim pedig nyer a Hamburg ellen, akkor a két csapat helyet cserél: a Hoffenheim osztályozó, az Augsburg kieső helyen vág neki a bajnokság utolsó fordulójában. Szóval nagy a tét Hoffenheimben: utolsó hazai bajnokiján az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat bele a hazai csapat.

Jelenleg ez az állás: 17. Hoffenheim 7-7-18 39-62 28, 7. Hamburg 13-6-13 38-51 45. A vendégcsapatnak is jót tenne egy győzelem, a hazaiak számára pedig kötelező a három pont begyűjtése. Hiányzók: Gomes, Vukcevic, Grifo, Derdiyok, Williams (sérült), Vestergaard, Polanski (eltiltott), illetve Arslan, Kacar, Berg, Mancienne (sérült).

Vestergaard nem játszhat a hazaiak védelmében, valószínűleg Delpierre (vagy Toljan) fogja helyettesíteni, középen Polanski nem lesz, a helyén talán Tobias Weis kap lehetőséget a bizonyításra, elöl viszont nincsenek gondok a Hoffeimheimnél: bevetésre kész a Firmino, Schipplock, Volland trió, de ha szükséges, akkor Joselu vagy de Camargo is jeleskedhet a gólgyártásban.

A vendégek kapuját ismét Adler fogja védeni: a válogatott kapus eltiltását töltötte le az előző fordulóban, most visszatér. A sérült Mancienne helyén Rajkovic foglalhat helyet a védelemben és visszatér a meggyógyult Jansen, szóval az utóbbi fordulókban megszokottakhoz képest némileg felforgatott lesz a hamburgi védelem. A védekező középpályásoknál minden bizonnyal Badelj lesz Rincon társa. A csatársorban Beister vagy Rudnevs (vagy mindketten) gondoskodhat a hamburgi gólról.

Mit remélek a mérkőzéstől? Gólokat. Kettőnél több gólt. Mindkét csapatnak kell a három pont, egyik csapatnak sem jó az egy pont. Támadni fognak. Jobban figyelnek majd a támadásokra, mint a védekezésre. A hazaiak számára rengeteg pénzt jelenthet a német élvonalban való maradás. Ha belekapaszkodnak az utolsó szalmaszálba, talán még megmenekülhetnek. Talán. Nem hivatkozhatnak se rossz formára, se egyéb más dologra. Azért nem hivatkozhatnak semmire, mert nincs másik lehetőségük. Ha nyernek, akkor lesz még némi esélyük, ám ha vereséget szenvednek, kiesnek a német élvonalból. Ennyi.

A Hamburg szintén csak győzelem esetén tarthatja életben a nemzetközi kupaszereplés reményét. Ha kikap, búcsúzik Európától. Tipp: 2,5 gól fölött.