Menu

Reading – Manchester City

Tipp: Manchester City 2,5 gól fölött
Odds: 2.62

Tétje egyáltalán nincs ennek a mérkőzésnek. A vendégcsapat felülről a második, a hazai csapat alulról a második, az egyik már nem lehet bajnok, a másik már nem maradhat bent az élvonalban. Nem ennek a mérkőzésnek a végeredménye érdekli a drukkerek zömét, hanem az, hogy Mancini után ki lesz a dúsgazdag ManCity következő edzője. Bocs, nem edzője, hanem menedzsere, majdnem elfelejtettem, hogy Angliában vagyunk.

A Wigan elleni hétvégi kupafiaskó után Mancini megkapta azt, amire – szerintem – az utóbbi időben nagyon rászolgált. Szerződést bontottak vele. Mehet Franciaországba, a másik tétova tréner, Ranieri helyére. Az az igazság, hogy a kupadöntőben látottak alapján elsősorban a játékosokat kellett volna szélnek ereszteni, de ugyebár egyszerűbb a tucatnyi játékos helyett egy edzőt elzavarni. Nem baj, így legalább néhány napig lehet találgatni, hogy ki lesz az új menedzser. Ferguson még nincs a jelöltek között. 🙂

Így állnak most a mérkőző felek: 19. Reading 6-10-20 41-67 28, 2. Manchester City 22-9-5 62-31 75. Hiányzók: Kébé, Roberts (sérült), illetve Sinclair (sérült), Zabaleta (eltiltott).

Jelzem még egyszer, hogy semmi tét nincs. A házigazda már kiesett, a vendégcsapat pedig minden bizonnyal ezüstérmes lesz. Talán a szép búcsú miatt lesz némi hajtás: a Reading utolsó hazai meccsét játssza az élvonalban, a ManCity pedig Mancinit búcsúztathatja. Akárhogyan is nézzük a dolgokat, az olasz mégiscsak beírta nevét a City történetébe, angol bajnoki címet nyert az egyesületnek.

Le Fondre játékát nem veszem biztosra, csatárposzton Pogrebnyak és McAnuff szerepeltetését várom elsősorban. A vendégcsapatnál főleg Teveztől várok jó teljesítményt. Úgy hírlik, hogy végre elmehet Manchesterből, hátrahagyja az esős, szeles időjárást és a napsütötte francia Riviérára teszi át székhelyét. Ha ez igaz, akkor már csak két mérkőzése van a ManCity mezében. Emlékezetessé teheti angliai végnapjait. Ő olyan focista, akiből simán kinézek két parádés meccset. Ez lehet az egyik. Két gólt szerez a Reading ellen? Három gólt szerez a Reading ellen? Hm, hm, hm, nem valószínű, de egyáltalán nem kizárt a dolog.

Arra tippelek, hogy lesz két Tevez-gól, társai pedig Mancini búcsúztatásáról gondoskodnak. Tipp: Manchester City 2,5 gól fölött.