Menu

Lech Poznan – Podbeskidzie Bielsko Biala

Tipp: Lech Poznan 1,5 gól fölött
Odds: 1.61

Nem sok esélye van a poznani gárdának az aranyéremre. Talán jobb és helyénvalóbb lenne, ha úgy fogalmaznék, hogy nagyon-nagyon kevés esélye van. Jelenleg 57 ponttal a 2. helyen, ám mivel az éllovas varsói Legia 63 ponttal vezeti a lengyel első osztályt, a poznaniak bajnoki esélyei a nullával egyenlőek. Szerintem. Ha az Ekstraklasa aranyérme és a BL-selejtezőt jelentő 1. hely már csak álom, azért az ezüstérem és az Európa Ligában való szereplés nagyon is realitás. Azaz tuti, hogy Lovrencsics Gergő személyében szerepel magyar focista a következő EL-ben. (Valószínűleg több magyar focista játszik majd ősztől az EL-ben, de Lovrencsics Lech Poznanja egészen biztosan EL-induló lesz.)

Három fordulóval a bajnokság vége előtt így állnak a csapatok: 2. Lech Poznan 18 3 6 43-19 57, 16 Podbeskidzie 5 8 14 33-41 23. Mint említettem, a Lech Poznan az ezüstérem várományosa és következő Európa Liga sorozat résztvevője lesz. A Podbeskidzie az utolsó helyen (16.) szerénykedik, három pontra van a szintén kieső (15. hely) GKS Belchatow csapatától és hat pontra az élvonalban maradó (14. hely) Pogon Szczecin együttesétől. Ha jövőre is az Ekstraklasa tagja akar lenni, akkor győznie kell Poznanban, vernie kell otthon a kieséstől fenyegetett Pogon Szczecint, majd idegenben kellene begyűjtenie a három pontot a Widzew Lodz ellenében. Nekem reménytelennek tűnik a helyzete, ki fog esni az élvonalból.

Meggyőződésem, hogy Lovrencsicsék hajtani fognak. Már csak megszokásból is. Szerzett gólok tekintetében másodikok a tabellán (az éllovas Legia mögött), s az eddigi 43 bajnoki gól közül 22-öt hazai pályán szereztek. Ugyan pocsék a vendégcsapat helyzete, de mivel nem teljesen reménytelen, benne van a pakliban egy Podbeskidzie-gól. Főleg úgy, hogy a Bielsko Biala jobban teljesít idegenben, mint hazai környezetben. Idegenben 14-18 a vendégek gólmutatója. Ha Poznanban is szereznek gólt a vendégek, akkor közel kerülök a sikeres tippeléshez, hiszen ez esetben egy gólnál többet kell szereznie a hazai csapatnak. Mindenképpen Lech Poznan-sikert várok, meg sem fordul a fejemben, hogy a vendégek döntetlent játszanak vagy bravúros győzelmet aratnak.

A hazai gárda nagyon jó formában van. Március eleje óta tíz bajnokit játszott, s ezek közül nyolcat megnyert, egy meccsen döntetlent játszott és csak a bajnoki cím első számú jelöltje, a Legia Warszawa bírta legyőzni. A Podbeskidzie gyenge formában van, utóbbi három bajnokiján nyeretlen maradt, de ha az utóbbi öt meccsét nézzük, akkor sem jobb a helyzet, négyszer maradt nyeretlen. Így nehéz élvonalban maradni.

Lovrencsics Gergő mellett Slusarskitól és Tonevtől várom a hazai gólokat, míg a vendégektől talán Demjan vagy Pawela lehet eredményes. Valószínűnek tartom, hogy a Poznan nem csak a szükségesnek vélt kétgólos penzumot fogja teljesíteni, hanem kettőnél több gólt szerez, 3-1 vagy 4-1 lesz a végeredmény. Ennek ellenére maradok a biztonságosabbnak vélt megoldásnál, tippem: Lech Poznan 1,5 gól fölött.