Menu

Brazília – Japán

Tipp: Brazília -1 hendikep
Odds: 1.80

Nyitómérkőzés ide, oda vagy amoda, ezúttal nem egy-, hanem többgólos összecsapást várok. Például 2-0-ás hazai győzelmet, vagy valami ehhez hasonlót. Brazília nem csak a jelenlegi torna és a jövő évi labdarúgó világbajnokság házigazdája, hanem címvédő is egyben. Még pontosabban: az utóbbi két Konföderációs Kupát a brazil válogatott nyerte. Tehát zsinórban kétszer győzött, s idén összejöhet a triplázás. Nagyon valószínű, hogy erre készül a csapat.

Az első válogatott, amely beleköphet a brazilok levesébe nem más, mint Japán nemzeti csapata. Alberto Zaccheroni szövetségi kapitány együttesét nem szabad lebecsülni, az olasz mester jó munkát végez a távoli keleten, de hozzá kell tenni, hogy nincs nehéz dolga. Jó ez a mostani japán focista generáció, így nem meglepő módon sokra hivatott labdarúgókból áll a japán válogatott. Nagatomo, Uchida, Kijotake, Honda, Kagawa, Hasebe és Okazaki neves európai csapatokban is a jobb játékosok közé számít, és biztos vagyok benne, hogy kevésbé ismert válogatottbeli társaik sem a kutyaütők színvonalát képviselik. A brazilok elleni összecsapás előtt Honda és Nagatomo bajlódott kisebb sérüléssel, de nagyon valószínűnek tartom, hogy meccskezdetig felépülnek és semmi sem fogja őket akadályozni abban, hogy a kezdőcsapatban lépjenek pályára.

Lehet, hogy én vagyok nagyon szigorú, de ez a brazil válogatott nekem egyáltalán nem meggyőző. Hozzáteszem gyorsan: egyelőre! Még lehet az. Még lehet meggyőző, hiszen bőven van hová fejlődnie. Valószínűleg én vagyok szigorú a brazilokhoz. Ez van, amikor számomra Zico, Socrates és Rivelino a mérce. Nálam egyelőre még sokat pedálozhat Oscar és Neymar.

Ettől függetlenül brazil sikert várok a japánok elleni mérkőzésen. Luiz Felipe Scolari szövkap jól alakítja a dolgokat Brazíliában és bár sokat bírálják (a mindenkori brazil szövetségi kapitányt rengetegen és folyamatosan bírálják), szerintem jó úton halad. Mint vak a poharat, úgy leverték a franciákat a torna előtt. A Les Bleus elleni győzelem nem csak bemelegítésnek volt tökéletes, de az önbizalmat is növelte. Neymar esetében erre nincs szükség, de néhány másik játékosnál bizony van.

Arra számítok, hogy a japánok előszedik a szamuráj mentalitást és szorgalmasan fognak robotolni, a brazilok pedig bemutatnak egy közepesen jó szambát. Nem tökéleteset, de egy hendikepes győzelemre valót mindenképpen.

Tipp: Brazília -1 hendikep.