Menu

Tahiti – Nigéria

Tipp: Nigéria 4,5 gól fölött
Odds: 3.40

Egyszer élünk, hukk, kérek még egy hordó Prazdrojt! Az a lényeg, hogy ragadjon a bélyeg. Undzóvájter és egyéb sületlenségek. Néhányszor lebeszéltem magam arról, hogy előzetest írjak ehhez a mérkőzéshez, de úgy tűnik, hogy nem érveltem meggyőzően.

Tahitiről jóformán csak annyit tudok, hogy szigetország Óceániában, Francia Polinéziában, kellemes a klímája és láblógatás módszerével hosszasan tétlenkednék a homokos tengerparton. Rémlik még egy Vahirua nevezetű focista, aki Franciaországban játszott anno régebben, és ennyi. (Jó, oké, van némi fogalmam az ottani nyelvről, gazdaságról, vallásról, politikáról, satöbbi, de ezek annyira távol vannak a sportfogadástól, mint ide Tahiti.) Olvasom, hogy jómunkásemberek vannak a labdarúgó válogatott keretében, sőt azt is, hogy Eddy Etaeta szövetségi kapitány visszahívta Vahiruát a keretbe. Úgy vélte, hogy jó az öreg a háznál, s a tapasztalt focista talán segíthet a többieknek a vb-selejtezőkön és a Konföderációs Kupán. Még egy infó az óceániai válogatottról: teljes a keret, nincs sérült, tehát legjobbjaival áll ki Nigéria ellen. Nem tudom, hogy jelent-e ez valamit, de leírom, hátha valakinek ez is fontos infó.

Szóval Tahiti keretében nincs sérült játékos, viszont Nigéria kénytelen lesz nélkülözni egy labdarúgót: a fiatal Onazi sérült. Nem nagy a gond, hiszen ugyan egy jó képességű, ám nem meghatározó játékosról van szó. Enyeama ott lesz a lapuban, a betonvédelem a helyén lesz, Mikel és Ogude ott lesz a középpályán, Musa ott van a csatársorban, vagyis minden rendben van.

Hogy a nigériai fejekben is rendben van-e minden, az majd csak a mérkőzésen derül ki. Ha igen, akkor gólfesztiválra lehet számítani. Ha nem, akkor a trópusi melegben kerül előtérbe a bunda. Megjósolhatatlan, hogy mi lesz ma este. Az afrikai csapatok nagyon kiszámíthatatlanok. Igen, a Szuper Sasok is azok. Képesek 6-7 gólt szerezni Tahiti ellen, de ha valami apróságnak tűnő dolog miatt durcáskodnak egy látványosat, akkor Tahiti győzelme sem elképzelhetetlen.

Egyáltalán nem becsülöm le az óceániai csapatot (Tahitinek fogok szurkolni), ám ha minden megfelelően működik, akkor többgólnyi különbséggel nyer Nigéria. Ez a realitás. Én arra tippelek, hogy nem fognak bundázni az afrikaiak.

Tipp: Nigéria 4,5 gól fölött.