Menu

Uruguay – Olaszország

Tipp: Uruguay 1,5 gól fölött
Odds: 2.00

Bronzmérkőzés következik. A dél-amerikaiaktól egyetlen játékos sem hiányzik, az olaszok viszont a sérült Balotelli és Abate nélkül lesznek kénytelenek küzdeni a 3. helyért. No és azzal is számolni kell, hogy Gilardino sem teljesen egészséges, az ő pályára lépését sem kell túl biztosra venni.

A torna előtt akár még a végső győzelemre is esélyesnek tartottam a La Celeste csapatát, ám ennyire jó teljesítményt nem nyújtott az uruguayi válogatott. Reálisnak tartom a bronzmeccsen való szereplését, hiszen nem volt annyira jó, hogy döntős legyen, de nem is volt annyira rossz, hogy buktával zárja a csoportkört. Mivel nincs sérültje, valószínűleg megszokott csapatával fog kezdeni Oscar Tabarez. Talán annyi lesz a különbség, hogy Forlan helyett Abel Hernandez kap helyet a csatársorban. Forlan nincs jó formában, Hernandez viszont még a gólkirályi cím megnyerésére is esélyes. Jó formában van, elhozta a tornára a góllövő cipőt, szóval könnyen elképzelhető, hogy bizalmat szavaz neki a szövetségi kapitány.

Az olasz retesz nagyon jól működött a spanyolok elleni meccsen. Előzőleg nem sok esélyt adtam az olaszoknak, de annyira kiábrándítóak voltak a spanyolok, az olaszok pedig annyira hősiesen küzdöttek, hogy a hosszabbításban már a győzelmükért szorítottam. Kár, hogy nem jutottak be a döntőbe. Az Uruguay elleni mérkőzés előtt egy dologban biztosak lehetünk: az olaszok egy nappal később játszottak elődöntőt, ráadásul egy hosszabbítás utáni tizenegyespárbajba torkolott mérkőzést, így minden bizonnyal fáradtabbak ellenfelüknél. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a fárasztó elődöntő után 1200 kilométert utaztak a bronzmérkőzés helyszínére.

Megerősített olasz középpályát várok, sőt akár egy 3-6-1-es játékrendszert is. Ha Gilardino nem vállalhatja a játékot, valószínűleg csak El Shaarawy lesz elöl. Középen Pirlo és de Rossi mellett ott lehet Giaccherini, Marchisio, Candreva és Maggio is. (Amit ezen a tornán egyáltalán nem értettem Prandellitől: a pénzen kívül mit keres de Sciglio az olasz válogatottban?)

Mit várok a bronzmeccstől? Abel Hernandez várhatóan rástartol a gólkirályi címre. Az olaszokat sosem szabad lebecsülni, még akkor sem, ha fáradtak és sokat utaztak. Bár számomra nem kétséges, hogy az európaiakat sokkal jobban kedvelem a dél-amerikaiaknál, a tippelésnél nem hagyatkozhatok az érzelmekre. Úgy gondolom, Uruguay válogatottja ki fogja használni az olaszok fáradtságát és egy gólnál többet szerez a mérkőzésen. Hogy ez elég lesz-e a bronzérem megszerzéséhez, az majd a mérkőzésen kiderül, hiszen – ismétlem – a Squadra Azzurra az a csapat, melyet soha, semmikor, semmilyen körülmények között nem szabad félvállról venni.

Tippem: Uruguay 1,5 gól fölött.