Menu

Magyarfoci: rajtol a viccbajnokság

Rajtol a viccbajnokság, s van egy olyan érzésem, hogy ez viccesebb lesz, mint az előzőek voltak. Ráadásul gyermekkori élmények is felelevenednek. Régen volt olyan mérkőzés, amikor xy minisztérium csapata játszott yx minisztérium csapata ellen, satöbbi, ilyenek. Jelentem, visszatért a múlt. Persze a jelenkori körülményekhez van igazítva minden. A viccbajnokság első fordulójában például lesz olyan mérkőzés, ahol az európai parlamenti képviselő csapata játszik az államtitkár csapata ellen, de később is bőven lesznek meccsek, ahol tudjukki csapata játszik tudjukki csapata ellen. Olyat is láttam már, hogy egy ország nagyon fontos vezetőjének falusi focicsapata a legmagasabb osztályba jutott, s a településen stadion épült.

Győri ETO – Diósgyőri VTK
Tipp: Győri ETO
Odds: 1.40
Fogadóiroda: bet365

Harminc évet vártak a bajnoki címre a győriek. Ha duplázni akarnak, mint tették azt 1982-ben és 1983-ben, akkor nem árt, ha már a bajnokság elején elkezdik a pontgyűjtést. Azért sem árt korán elkezdeni a pontgyűjtést, mert az FTC személyében – úgy vélem – nagyon nagy ellenlábasa lesz a bajnoki aranyérem felé vezető úton. A nemzetközi kupából már kiesett a győri csapat, így teljes erőbedobással a honi bajnokságra koncentrálhat. Eligazolt Ahjupera és Aleksidze, de a győri vezetők gondoskodtak arról, hogy ne magyar focista lépjen a helyükre. Érkezett Mevoungou és Wolfe. Sebaj. Akár az is elképzelhető, hogy jövő tavasszal már Nemzeti Mevoungou és Nemzeti Wolfe néven lesz említve a két légiós. Ki tudja, hátha ők kellenek a következő győri aranyéremhez…

Videoton FC – Szombathelyi Haladás
Tipp: Videoton FC
Odds: 1.36
Fogadóiroda: bet365

Unortodox továbbjutásnak nevezik egyesek a Videoton nemzetközi leszereplését, s ugyan aktuális a duma Magyarországon, de én inkább maradnék annál a megközelítésnél, hogy direkt esett ki a csapat, mert így százszázalékosan tudja majd szórakoztatni a magyarokat. Távozott egy raklapnyi játékos (majdnem azt írtam, hogy focista), érkezett viszont két raklapnyi játékos, például Ze Luis és Chukwuchebem Moris Enete is. Elképzelhetőnek tartom, hogy a székesfehérvári kupakiesés után felmerült az észak-koreai edzőtáborozás lehetősége, de ez szerencsére nem valósult meg. Kezdődik a bajnokság, s a Vidi lehetőséget kap a csorba kiköszörülésére. Szerintem élni fog a lehetőséggel.

DVSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi
Tipp: DVSC-TEVA
Odds: 1.36
Fogadóiroda: bet365

Hatalmas bravúrokat hajtott végre a Loki a nemzetközi porondon. Idegenben majdnem nyert, de a mérkőzés utolsó percében bemutatta, hogy döntetlenre is képes. Ezt a bravúrt hazai pályán azzal tetézte, hogy bemutatta: lehet nulla gólt is szerezni egy norvég focicsapat ellen. Mivel ezúttal nem a Stromsgodset, hanem a Kaposvári Rákóczi lesz az ellenfél, talán még győzelemre is képes lesz a csapat. Hiába nézem az érkezők névsorát, mert nem jutok előbbre. Nem baj, talán akad majd valaki, aki megírja, hogy a harmad- vagy a negyedosztályból érkeztek szerbek a debreceniekhez. Coulibaly valószínűleg eligazol, de még nélküle is legyőzheti a Kaposvárt a Loki. Ha nem, tudom ajánlani az azerbajdzsáni másodosztályban való szereplést, hátha az sikeresebb lesz.

Össznyereményszorzó: 2.60

Megjegyzés: A bejegyzést kérem nem politizálásnak venni. Tényeket és a saját véleményemet írtam le. A tények akkor is tények, ha némelyek nem akarnak szembesülni velük. Véleményem pedig van, s egyelőre még nyilvánosságra is hozhatom. Egyáltalán nem áll szándékomban politizálni. Arról pedig nem én tehetek, ha a jelenkori magyar foci helyzetéről az 1980-as évek Romániája jut eszembe.