Menu

Aalesund – Sandnes Ulf

Tipp: Aalesund
Odds: 1.57

Ugyanazon osztályban játszik a két csapat, de nincs ugyanazon súlycsoportban. A hazai csapat sokkal jobb, mint ellenfele, vélem én. A vendég Sandnes tíz évvel ezelőtt még a harmadik ligában szerepelt, s ugyan feljebb lépett azóta, jobbára a kiesés ellen harcol. Az előző idényben is ezt tette, s már akkor is csak nagy nehezen biztosította be az élvonalban maradást. A 14. helyen végzett a csapat, s ez a helyezés ugyan nem jelenti az automatikus kiesést, de rájátszást az élvonalban való maradásért már igen. A másodosztályból érkező Ullensaker/Kisa ellen sikerült kiharcolni az újabb élvonalbeli tagságot.

Jelenleg ez a helyzet 16 forduló után: 3. Aalesund 8 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 32-22-es gólarány, 28 pont; 15. Sandnes 4 győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség, 16- 27-es gólarány, 16 pont. Nem sok jót jelent a vendégek számára, hogy jelen pillanatban a házigazda Aalesund a norvég bajnokság legeredményesebb csapata. Az sem a Sandnes malmára hajtja a vizet, hogy az élvonal második leggyengébb védelmével rendelkezik a vendégcsapat. Nem csak gólképes az Aalesund, de három játékosa (Hamdallah, James és Barrantes) is előkelő helyen szerepel a Tippeligaen legjobb gólszerzőinek listáján. Ráadásul a hazai csapat még nem szenvedett vereséget otthon ebben az idényben, s eddig összesen 10 gólt sem kapott hazai pályán.

A Sandnes nem jó idegenben. Nyert kétszer (akárcsak otthon), játszott egy döntetlent, szerzett 7 gólt és kapott 16-ot. Nem csak idegenben, hanem hazai pályán is negatív a gólaránya. Gyenge a védelme, na. Mindegy lesz, hogy McDermott vagy Falch áll a kapuban, mert ha Thorsteinsson vagy Helle nem tud gólokat szerezni, akkor minden bizonnyal újabb vereséget könyvel el a vendégcsapat.

Szerintem nagyon simán nyer az Aalesund. Legalább két gólt szerez, de még inkább hármat. Már csak azért is hármat, mert ez a biztonságosabb, hátha a Sandnes is talál egy gólt. Egy vendéggól nem meglepő a gólgazdag norvég bajnokságban.

Tipp: Aalesund győzelem, 3-1.