Menu

Dnipro – Zorija Lugansk

Tipp: 2,5 gól fölött
Odds: 1.91

Douglas hiányzik a hazai csapatból, valamint Hudzik, Ferencsak, Olijnik és Santini a vendégektől. A hazaiak számára fontos a három pont megszerzése, a Zorija játékosai viszont nagyon fognak örülni, ha pontot szereznek, ám akkor sem esnek kétségbe, ha vereséget szenvednek. Nem ezt a mérkőzést kell megnyerniük. Nyilván jól jönne a pontszerzés (az mindig jól jön), de nem lesz tragédia, ha nulla ponttal zárják a dnyepropetrovszki kirándulást.

Ukrajnában még nagyon a bajnokság elején vannak a csapatok, egészen pontosan a 3. fordulónál tartanak, így tehát most még tényként írható le: két veretlen gárda találkozik egymással. Néhány hét múlva ez nyilván nem lesz aktuális: eléggé valószínű, hogy a luhanszki csapat nemsokára elkezdi gyűjtögetni a vereségeket (szerintem már ebben a fordulóban), a Dnipro pedig csak később mérkőzik meg az ukrán bajnokság „nagyágyúival” (pl. a Sahtar ellen augusztus végén lép pályára).

A hazai együttes eddig mindkét meccsét megnyerte, méghozzá úgy gólt sem kapott, viszont 5-öt szerzett. Jelenleg azért nem listavezető, s csak azért 2. helyezett az ukrán élvonalban, mert harkivi riválisa tegnap játszotta le 3. fordulóbeli mérkőzését (a Metaliszt mindhárom bajnokiját megnyerte). A Zorija sem kapott még gólt ebben a bajnoki idényben. Az első fordulóban 0-0-ás döntetlent játszott idegenben, majd 2-0-ra győzött otthon. Mivel az eddigi fordulók alapján nem vonhatok le számomra fontos következtetéseket a két csapatról, kénytelen vagyok az utóbbi évek tapasztalataira hagyatkozni.

A Dnipro az ukrán focibajnokság egyik élcsapata. Közvetlenül a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev mögött van a helye. Edzője, a spanyol Juande Ramos azon dolgozik, hogy a közeljövőben velük egy szintre kerüljön a csapat. Megfelelő a keret, tapasztaltak a játékosok (nyilván nem mindegyik, de a többség igen), az anyagiak pedig adottak. A Zorija középcsapat, eddig is az volt, s ha most hirtelenjében nem táltosodik meg, akkor az is marad. A nyár folyamán azért nem került az újságok címlapjára az új igazolásaival, mert. A bajnokság második felében valószínűleg örvendezni fognak a vezetők, ha ezúttal is a középmezőnyben lesz, s nem a kiesés ellen fog küzdeni. A Dnipro elleni meccsen hiányozni fog a csapatból Santini, aki az első számú kapus. Ez nagy érvágás. (Valószínűleg a 35 éves Posztranszkij fogja helyettesíteni.)

Gólokra fogadok, ugyanis a hazai csapattól legalább 2-3 gólt remélek a Zorija elleni mérkőzésen. Természetesen nagyon nem bánnám, ha a vendégcsapat is szerezne egy gólt. Biztos, ami zicher.

Tipp: 2,5 gól fölött.