Menu

BSC Young Boys – FC Thun

Tipp: Young Boys 1,5 gól fölött
Odds: 1.72

Afum, Doubai, Gajic és Simpson fog hiányozni a hazaiaknál, míg Bättig, Bigler, Ferreira, Krstic, Schindelholz, Siegfried és Zuffi a vendégeknél. Hosszú a lista, de egyikük sem tartozik a meghatározó játékosok közé, sőt jobbára inkább cserék, szóval egyik csapat vezetése sem panaszkodhat nagyon a sok hiányzó miatt. Abból a szempontból lehet aktualitása a dolognak, hogy az edzőknek jól meg kell gondolniuk, kiket ültetnek le a kispadra. Ez főleg a vendégeknél okozhat problémát, ugyanis a Thun kerete karcsúbb lett ezen a nyáron, s bizony nincs sok választási lehetőség.

A házigazda berni csapat jól kezdte az idényt, mindkét bajnokiját megnyerte (2-0 a Sion, valamint 3-1 a Lausanne ellen), s mivel a bajnoki rajt előtti felkészülési meccset is megnyerte, ebben a hónapban (és ebben a szezonban) immár zsinórban három győzelemnél tart. Nem rossz kezdés. Úgy tűnik, hogy az igazolások jól sikerültek, s már az idény elején is eredményesen játszik a csapat. A két bajnoki utáni 5-1-es gólarány nagyon jónak mondható, s nem az a benyomása az embernek, hogy gond lenne a Young Boys támadójátékával. Tavaly is nagyon eredményes volt hazai pályán a berni együttes, s vélhetően ebben az idényben sem lesz ez másképpen.

A Thun csapatáról sem lehet azt mondani, hogy rosszul kezdte ezt az idényt. A bajnoki rajton ugyan vereséget szenvedett Zürichben (3-2), de a következő fordulóban 3-2-re nyert a St. Gallen ellen. Szintén pozitívumként említhető, hogy dupla győzelemmel jutott tovább az Európa Liga-selejtezőjéből, a grúz FC Chikura gárdáját ejtette ki. Nem tartom kizártnak, hogy a nemzetközi kupaszereplés lehet a Thun veszte a Young Boys elleni összecsapáson. Idény eleje van, nem lehet a fáradtságra hivatkozni (maximum a hőségre, de ezt nem érdemes kifogásolni, hiszen az ellenfélnél is ugyanakkora a hőség), de talán arra már igen, hogy többet utazott a Thun, s az EL miatt két dologra kell koncentrálnia.

A vendégcsapat már az első két fordulóban bebizonyította, hogy tud gólokat szerezni, de azt is, hogy gólokat is tud kapni (5-5 a gólaránya). Volt egy hosszú utazása Grúziába, s az Európa Liga miatt nem csak a honi bajnokságra kell figyelnie. Remélem, hogy a Young Boys pihentebb, s mivel „hosszabb” a kispadja, talán jobban is tud gazdálkodni a játékosokkal. Hazai pályán legalább két gólt illik szereznie az EL-re is koncentráló Thun ellen.

Tipp: Young Boys 1,5 gól fölött.