Menu

Krylya Sovetov Samara – Anzsi Mahacskala

Tipp: Anzsi Mahacskala 1,5 gól fölött
Odds: 1.83

Mindkét csapat rosszul kezdte a bajnokságot: a Krylya Sovetov két vereséggel indított (1-2 a Szpartak Moszkva, majd szintén 1-2 a CSZKA Moszkva ellen), míg az Anzsi 2-2-es hazai döntetlennel kezdett a Lokomotiv Moszkva ellen, utána pedig 2-1-re kapott ki a Dinamo Moszkva vendégeként. A két bukta tetőzéseképpen lemondott az Anzsi edzője, a holland Guus Hiddink. Utódja szintén holland tréner, René Meulensteen.

Egyik csapat sem lehet boldog, hiszen mindkettő az alsóházban foglal helyet, ráadásul a hazai csapat kieső helyen van. Korai még temetni a csapatot, de nagyon valószínű, hogy a kiesés elkerülése lesz a fő feladata ebben a bajnokságban. Hiányzók: Martins és Eliszejev, illetve Zsirkov és Eshchenko. A vendégeknél a csatár Lacina Traoré és a szintén támadó Kokorin játéka kétséges.

A hazaiak defenzív focit fognak játszani, legalábbis én ezt várom tőlük. Megerősít ebben a tervezett hadrend is. Akárhány weblapot néztem meg a meccs kapcsán, mindenhol 1-4-5-1 a Krylya Sovetov várható felállása. Nagyon úgy tűnik, hogy kontrákra rendezkedik be a hazai csapat, hátha az egy szem csatár, Caballero, meg tudja majd lepni a vendégek védelmét. Ha nem ő lesz a meglepetésember, akkor Makszimov lehet az.

A mahacskalai csapatból hiányoznak a szélekről (Zsirkov és Eshchenko), így várhatóan Tagirbekov és Gadzhibekov kap helyet a kezdőcsapatban. Ők fognak fel-alá rohangálni. Willian megmutathatja, hogy milyen az, amikor jól játszik, de Jucilei, Boussoufa , Eto’o, Gyeniszov, Satov vagy akár Lassana Diarra is szerezhet egy-egy gólt.

Azt várom, hogy az új edző miatt is hajtani fognak a vendégjátékosok. Amúgy is hajtaniuk kell, hiszen túl sok pénzt fektettek be a csapatba, s nem szégyenkezhet az alsóházban, hanem el kell indulnia felfelé a tabellán. Oda, ahová való. Hiddink lerakta az alapokat, Meulensteen pedig sikerre viheti a munkáját. Holland edzők révén lehet oroszországi topcsapat az Anzsi.

Vendéggyőzelemre tippelek, de abban is bízom, hogy egy gólnál többet szerez az Anzsi. Bizonyítani kell az új edzőnek, s amúgy is, nagyon kell a csapatnak a győzelem. Nem engedheti meg magának, hogy túl nagy hátrányba kerüljön.

Tipp: Anzsi Mahacskala 1,5 gól fölött.