Menu

Dinamo Zágráb – Sheriff Tiraspol

Tipp: Dinamo Zágráb -2 gól hendikep
Odds: 4.00

Két jelentős hiányzó van a hazaiaknál: az argentin védő, Ibanez, valamint a középpályás Sammir. Főleg az utóbbi játékos távolmaradása jelenthet gondot, hiszen Sammir a horvátok egyik legértékesebb játékosa. (Bevallom, azt hittem, hogy ezen a nyáron külföldre igazol, s bizony csóváltam a fejem, amikor bebizonyosodott, hogy ebben az idényben is a horvát bajnokcsapatot fogja erősíteni.) Nyilván nem tesz jót a csapatnak az ő hiánya, de nem hiszem, hogy túlzottan aggódni kellene: ha nincs Sammir, akkor van Cop. Ha nincs csöbör, akkor van vödör. Secko jedno! – mondhatná a művelt francia, ha tudna beszélni idegen nyelvet.

Nem csak Sammir hiányzik a horvát csapatból, hanem például Kelava kapus is. Igaz, ő igazoltan hiányzik, ugyanis eladták Olaszországba. Úgy tűnik, hogy, hogy az Udinese vezérkara számára nagyon kecsegtető a délszláv vonal: Handanovics bevált és sok pénz hozott az eladása, így nem meglepő, hogy a szlovén távozásával újabb délszláv kapust igazolt az olasz csapat. Szóval Kelava sincs, akárcsak Jedvaj és Vrsaljko. Ők ketten szintén Olaszországba igazoltak, mégpedig a Rómához, illetve a Genoához.

Mi a helyzet a horvát bajnokcsapat háza táján? Semmi különös. Továbbra is a jól bevált recept szerint működik minden: a zágrábi együttes begyűjti a tehetséges horvát fiatalokat, „feltuningolja” és megmutatja őket a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésein, majd várja a pénzes kuncsaftokat. Fontos tehát a Dinamónak, hogy idén is eljusson a BL csoportköréig, s ebben a fordulóban a moldáv Sheriff próbálja az útját állni. A horvátok tavaly úgy elverték a moldávokat, mint szódás a lovát, s valószínűleg idén sem osztanak nekik lapot. Túl sok pénz forog kockán. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a zágrábiak számára nagyon fontos a BL-csoportkörbe jutás.

Mi is az a Sheriff? Mármint azon kívül, hogy focicsapat? A helyi főmufti játékszere. Úgy látom, hogy mostanában a brazil focisták a trendik arrafelé (kb. úgy, mint a Videotonnál az ibériaiak): Cadu, Fernando, Ricardinho. És milyen játékerőt képvisel a tiraszpoli csapat? Mint nevéből is kiderül, saját országában seriff, Moldávia határain kívül pedig nyuszi. Néha ugyan külföldön is megrángat egy-egy bajuszt, de az esetek többségében kiosztanak neki néhány kokit és sallert, s miután helyére tették, csendben kussol.

Ezúttal is arra tippelek, hogy a horvátok motiváltak lesznek (nagyon fontos céljuk a BL alapszakasza), a moldávok pedig nem most fognak bajszot ráncigálni, hanem birkaként menetelnek a vágóhídra.

Tipp: Dinamo Zágráb -2 gól hendikep.