Menu

PSV Eindhoven – Zulte-Waregem

Tipp: PSV Eindhoven 2,5 gól fölött
Odds: 2.25

Mint bálás ruhát a boltnyitáskor, úgy szétkapták a holland csapatot. Lens a Dinamo Kijevhez, Mertens a Napolihoz, Pieters a Stoke Cityhez igazolt, de a legnagyobb veszteség minden bizonnyal Kevin Strootman távozása az Örök Városba. Még nincs vége az eindhoveni veszteséglistának: van Bommel abbahagyta pályafutását (akik az utóbbi néhány évben figyeltek fel rá, most elmondhatják, és igazuk van, hogy egy mészárossal kevesebb rohangál a focipályákon, de akik korábban is figyelemmel követték teljesítményét, azok tudják, hogy egy nagyon jó labdarúgó akasztotta szögre a focicsukát), Engelaar és Bouma szabadon igazolható, s még nem tudni, hol lesz a következő állomásuk, Waterman pedig – ha jók az információm – Törökországba igazolt.

Új edzője is van a csapatnak: az egykori kiváló focista, Phillip Cocu a tréner. Ő az, akinek Dick Advocaat átadta a stafétabotot. (Igen, az az Advocaat, aki a 2000-es évek második felében összerakta az európai focitársadalom által méltán csodált szentpétervári Zenitet. Azt a csapatot, amelyik lábtörlőnek használta a Bayern Münchent.)

Érkező is van. Kevés ugyan, de van. A legnagyobb fogás egyértelműen az Alkmaar támadó középpályása, Adam Maher. Nagy a gyanúm, hogy a jövőben sokat hallunk még a marokkói ősökkel rendelkező focistáról. Bruma is visszatért Hollandiába. Nem fért be a Chelsea-be, így az egykori Feyenoord-játékos ezentúl a riválisnál fog focizni. Schaars is visszatért Hollandiába. Ő az Alkmaartól igazolt Portugáliába, idéntől viszont egykori csapata ellenfeleként lép majd pályára. Érkezett még az a koreai csávó is, Park, akit még a ManUnitedben ismertek meg a focibarátok, s aki az utóbbi idényt a londoni parkcsőszöknél játszotta végig, mérsékelt sikerrel.

A belga csapat egyáltalán nem rossz. Ezt be is bizonyította tavaly. Igaz, hogy mindezt a belga bajnokságban tette, belga csapatok ellen (most viszont egy holland topcsapat ellen kell játszania), de a saját szintjén megbízhatóan tudja hozni az elvárt szintet. Az előző idényben jól teljesített a csapat, ezüstérmes lett, jutalomképpen pedig a BL-selejtezőben mérheti le, hogy Európában mennyit ér a belga bajnoki ezüstérem. Együtt maradt a tavalyi sikercsapat (jöttek néhányan, de csakis szabadon igazolható labdarúgók, vagy fiatalok kerültek fel a felnőtt csapatba) és lendületben van a gárda, s úgy vélem, hogy nem lesz könnyű dolga a PSV-nek.

A hollandoknál nem történt más, mint az utóbbi két-három évtized mindegyik nyarán. Elvitték a legjobbakat, s új játékosokat kell beépíteni a helyükre, de ez a németalföldi topcsapatoknál olyan rutinfeladat, mint a sörivás a cseheknél. Erre nem foghatja a Waregem elleni esetleges rossz teljesítmény a PSV Eindhoven. Az eddigi felkészülési meccsek alapján nem tűnik zavartnak a holland csapat: 4 mérkőzés, három győzelem, egy döntetlen, nulla vereség, 11-3-as gólarány, három meccsen nem kapott gólt a PSV, s egy mérkőzés híján mindig szerzett legalább három gólt.

A belgák elleni meccsen az eddigiekhez hasonló teljesítményt várok az Eindhoventől. Vagyis két gólnál többet. Már csak azért is, mert a továbbjutást nem érdemes a visszavágóra halogatni. Hazai pályán vérszemet kaphat a Waregem. Már az első meccsen, még Eindhovenben el kell intézni őket. Mivel a holland foci nagy szurkolója vagyok, egyértelmű, hogy melyik csapat sikeréért szorítok. A tippem nem csak a PSV-győzelem, hanem az is, hogy két gólnál többet szerez a holland csapat.

Tipp: PSV Eindhoven 2,5 gól fölött.