Menu

Celtic – IF Elfsborg

Tipp: Celtic -1 hendikep
Odds: 2.60

Ilyenkor nyilván a skótok is nyaralnak, legalábbis azok, akik nem sajnálják ilyesmire elherdálni a pénzüket, de a nyár ellenére úgy vélem, hogy nem 5-10 ezer drukker látogat ki a Celtic Parkba, hanem sokkal többen. Úgy 30-40-50 ezren. Már csak amiatt is, mert az egyetlen épkézláb skót focicsapat BL-selejtezőt játszik.

Celtic-továbbjutás várható. Nem csak azért, mert a kiesés meglepetés lenne, hanem főleg azért, mert a skót csapat számára nagyon fontos a Bajnokok Ligája. Sok pénzt lehet nyerni a sorozatban, ráadásul a többi skót csapat nem éri el a Celtic szintjét. A glasgowi gárda még egy jót se tud focizni a skót bajnokságban, amelyik körülbelül olyan, mint ha a magyar viccbajnokságból kivennénk 14 csapatot, s a Mezőkövesd bajnoki címért játszhatna a Kaposvárral.

Laza volt ugyan az átigazolási szezon a skótoknál, de a jelentősebb mozgásoknál említésre érdemes, hogy eligazolt Wanyama (Southampton) és Hooper (Norwich), valamint érkezett Boerrigter (Ajax) és van Dijk (Gröningen). A többség maradt, tehát például Forster, Izaguirre, Lustig, Commons, Ambrose, Samaras és Stokes is. BL-kompatíbilis volt eddig is a Celtic, s úgy tűnik, hogy ezután is az marad. Az előző selejtezőkörben a skót csapat kapott gól nélkül búcsúztatta az északír bajnok Cliftonville együttesét.

A svédeknél javában zajlik a bajnokság, s az Elsborgról azt lehet mondani, hogy szerepelt már jobban is. Mostanában igencsak döcög a szekér, s csak ötödik a csapat. Utóbbi három bajnokiján nyeretlen maradt, s ha nem lenne a Daugava elleni BL-siker, akkor ki lehetne jelenteni, hogy buktával zárja a júliust az Elfsborg. Ki szerez gólt a Celtic ellen? Claesson, Hult, esetleg Rohden? Szerintem egyikük sem.

Nem nehéz tippelni erre a meccsre, mert a Celtic egyértelmű jobb csapat. Ha csúcsformában játszana a svéd bajnok, akkor sem érhetné el a skót csapat szintjét. Mindössze az kérdéses, hogy milyen napot fog ki a Celtic. Ha annyira béna lesz, mint kedden a Dinamo Zágráb volt, akkor a győzelemért is nagyon meg kell küzdenie. Abban reménykedek, hogy a skótok nem lesznek annyira alamuszik, mint a horvátok voltak és egy gólnál nagyobb különbségű győzelemmel biztosítják be maguknak az izgalommentes visszavágót.

Tipp: Celtic -1 gól hendikep.