Menu

Gálos Roland Európa-bajnok

Gálos Roland Európa-bajnok

Gálos Roland Európa-bajnoki címet nyert a hollandiai Rotterdamban rendezett ökölvívó ifjúsági Európa-bajnokságon. A bajai Felsővárosi Ökölvívó Sportegyesület bokszolója a 60 kg-os súlycsoportban diadalmaskodott.

Gálos Tamás edző beszámolója: – Az első mérkőzésen a fehérorosz Dzimitry Rashkov, a másodikon az örmény Shavarsh Soghoyan, a harmadikon a bosnyák Adam Fetahovich, a negyediken – vagyis az elődöntőben – az olasz Francesco Marietta, míg az ötödik összecsapáson, azaz az Európa-bajnoki döntőben a világbajnok és EB-aranyérmes ukrán Viktor Petrov szenvedett vereséget Gálos Rolandtól. A bajaiak bokszolóját senki sem tudta megszorítani a döntő felé vezető úton, s az aranycsatában megsemmisítő verésben részesítette az esélyesebbnek tartott ukrán klasszist. Ezzel az egyhangú pontozásos győzelemmel Gálos Roland Európa-bajnok lett.

Ebben az esztendőben ez az egyesületünk második Európa-bajnoki aranyérme, s figyelembe véve azt a tényt, hogy mindezt elsősorban a Mogyi Kft. anyagi támogatásával sikerült elérnünk, ezekben a boldog pillanatokban hatalmas köszönetünket tolmácsoljuk Kenyeres Zoltánnak és Kenyeres Imrének. A mostani Európa-bajnokságon való részvételt a Mogyi Kft. mellett MOL Tehetségtámogató Program is segítette. Köszönjük. A munka folyik tovább, ugyanis a következő állomás nem más, mint a bulgáriai női világbajnokság. Addig folytatjuk a munkát, amíg erőnk, egészségünk és – nem utolsó sorban – pénzünk lesz.

Gálos Roland Európa-bajnok