Menu

Manchester City – Newcastle United

Tipp: Manchester City hendikep -2 gól
Odds: 2.80

Amennyire jó focista volt Mancini, annyira pocsék edző. Szerintem. Viszont edzőként nagyon jó a píárja, s így olyan csapat menedzsere lehetett, mint az arabok által gazdaggá tett és a fociklubok elitjéhez felzárkózni próbáló Manchester City. A „jobb később, mint soha” közmondáshoz igazodó ManCity-tulajdonos sejk útilaput kötött Mancini talpára és új menedzserre bízta a csapatot. A jelenkor egyik legkiválóbb trénerére, a chilei Manuel Pellegrinire. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ő tud-e ütőképes csapatot formálni az összevásárolt – és nagyon jónak nevezett – játékosokból?

Elvileg nincs nehéz feladata a Premier League rajtján. Mármint a ManCitynek és Pellegrininek. Az a Newcastle United az ellenfél, amelyik az előző idényben csak hajszál híján maradt az angol élvonalban. A Manchester City-Newcastle mérkőzés hiányzói: Sergio Agüero, Nastasic, Sinclair, illetve Gutierrez, Remy, Alnwick, Ryan Taylor. A hazaiaknál három újonnan igazolt focista, Fernandinho, Jovetic és Jesus Navas is a kezdőcsapatba van jelölve. Az is valószínűsíthető, hogy a negyedik nevesebb igazolás, a csatár Negredo is játszani fog. Az ellenfél „szarkáknak” egy nevesebb igazolása volt, ismét egy franciát igazoltak, ám Remy nem fog játszani. (Mellékszál: nemsokára a francia lesz a hivatalos nyelv a Newcastle Unitednál, hiszen olyan sok francia focistát igazolnak, hogy – a kommunikációt megkönnyítendő – előbb-utóbb fölösleges az angol nyelv használata.)

Milyenek az esélyek? Az egyik oldalon ott van a sztárnak nevezett játékosokkal teletömött és a hazai pálya előnyét élvező Manchester City. A másik oldalon ott van az előző idényben látványosan vergődő és a szerencsének (is) köszönhetően bennmaradó Newcastle United, mely egyetlen neves nyári erősítése (Remy) nélkül kénytelen játszani idegenben. A hazai csapatnak új az edzője, s ugyebár a játékosok mindig bizonyítási kényszerben szenvednek ilyenkor. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a nemrég bajnoki címet nyert ManCity ismét megpróbálkozik azzal, ami az elmúlt években mindig kudarcot eredményezett: felzárkózni az elitklubok közé. A pénz nem akadály, s a pénznek köszönhetően jónak taksált focistákból sincsenek híján a klubnál, ráadásul ezúttal egy általam is kiválónak tartott trénerrel kezdődik el a kísérlet.

Pellegrini miatt megelőlegezem a bizalmat. Bár igazából az a tippem, hogy két gól különbséggel nyer a hazai csapat, újfent (akárcsak az elmúlt hétvégén) feszegetni fogom a határt, s arra fogadok, hogy két gólnál nagyobb különbséggel nyer a Manchester City. A Newcastle elleni utóbbi hét meccsét egyaránt veretlenül hozta le a ManCity, s a manchesteri csapat mindig legalább két góllal bizonyult jobbnak ellenfelénél. Ezúttal remélhetőleg két gólnál is nagyobb lesz a két csapat közötti különbség.

Tipp: Manchester City hendikep -2 gól.