Menu

Schalke 04 – PAOK Szalonika

Tipp: Schalke 2,5 gól fölött
Odds: 2.50

Huntelaar sérült, legalább egy hónapig nem számíthat rá csapata, ám a gelsenkircheni alakulatnak most (ma és a visszavágó mérkőzésen) kell kiharcolnia a BL-ben való részvételt. Nagyon úgy tűnik, hogy egy magyar focista lehet a Schalke-PAOK mérkőzés főszereplője. Szalai Ádám élete nagy lehetősége előtt áll. Ha belövi a Schalkét a Bajnokok Ligája főtáblájára, akkor pályafutása végéig garantált lesz az édes élet Németországban. Az ingyen sörről már ne is beszéljünk. (Most így hirtelenjében nem jut eszembe egyetlen magyar focista sem, akinek ilyen hatalmas lehetősége lett volt az utóbbi egy-két évtizedben. Volt ilyen helyzetben magyar focista, vagy nem volt? Ha kommentben emlékeztettek az illetőre, akkor nagyon köszi!)

Az idényt gyatrán kezdő Schalke sokmillió eurós meccset játszik a görög PAOK ellen. Úgy is fogalmazhatunk, hogy nagyon-nagyon fontos mérkőzést játszik a Schalke. Ráadásul nem az a csapat lesz az ellenfél, akinek lennie kellett volna. Az ukrán Metaliszt Harkiv lett volna az ellenfél, ám torkosborz üzemmódba kapcsolt és tudomásul vette a kizárást. Így történhetett meg, hogy a korábban már kiesett görög csapat kapott egy újabb lehetőséget, s ezúttal a BL-csoportkörbe kerülésért játszhat.

Nem írok hiányzókat, mert az utóbbi időszakban azt vettem észre, hogy hiába nézek át több – megbízhatónak vélt – portált és hiába figyelem a csapatok honlapjait, mindig az történt, hogy átverés módszerével át lettem verve. Mint ürüléket a palánkon, úgy átdobtak. A biztos hiányzónak jelölt focisták többsége a pályán fickándozott, míg néhány, biztos kezdőnek vélt játékos csereként sem lépett pályára. Ezúttal inkább azt valószínűsítem, hogy Jens Keller Schalke-edző és Huub Stevens PAOK-edző nem fog játszani. Egyikük sem lesz kapus és középcsatárként sem óhajtanak villogni.

Apropó, Huub Stevens. Ha létezik valaki, aki kiválóan ismeri a hazai csapatot, akkor az nem más, mint a görögök jelenlegi trénere. Aki nem más, mint a Schalke előző edzője. Mégsem hullajtok könnyeket, ugyanis a két csapat között közel akkora a különbség, mint a tegnapi Pacos Ferreira-Zenit Szentpétervár mérkőzésen pályára lépő felek között volt. Figyelem! Nem olyan nagy a különbség, hanem csak megközelítőleg akkora.

Mit várok? Bunkerfocit a görögöktől és gólokat a németektől. Ismét megemlítem: Szalai Ádám óriási lehetőség kapujában áll. Csakis rajta múlik, hogy félénken fog kopogtatni vagy erőteljesen és mindenki által jól hallhatóan berúgja az ajtót. Engedtessék meg számomra, hogy elfogult legyek: remélem, hogy Ádám nem csak az ajtót fogja berúgni, hanem a tokot is tönkre teszi! A német csapat pedig két gólnál többet fog szerezni (3-4 hazai gólt várok).

Tipp: Schalke 2,5 gól fölött.