Menu

Steaua Bukarest – Legia Varsó

Tipp: Steaua hendikep -1 gól
Odds: 2.95

Gyászol a román futballtársadalom. Talán az sem véletlen, hogy a BL-szabályok betartására nagyon érzékeny UEFA nem csak a kezdő sípszó előtti megemlékezést engedélyezte, hanem azt is, hogy a Steaua játékosai fekete karszalaggal lépjenek pályára. Kedden elhunyt Costica Stefanescu, aki a román válogatott korábbi csapatkapitánya és két csapat (Steaua, Universitatea Craiova) legendás játékosa volt. Nagyon jó focista volt, a „védelem minisztere”. (Ha valakire hasonlítanom kellene, akkor csakis Beckenbauerre tudnám hasonlítani. Tudom, hogy kissé merésznek tűnik a hasonlat, ám ez a véleményem.)

A mérkőzéssel kapcsolatban az a helyzet, hogy nagyon jó a román csapat középső sora. Szerintem a Bourceanu-Pintilii-Adi Popa-Stanciu-Tanase kvintett lesz az, amelyik eldönti a párharc sorsát. Nem nevezhető rossznak a csatár Piovaccari sem, de az az igazság, hogy láttam már nála jobb támadót, még a bukaresti csapatban is. Az lehet a románok szerencséje, hogy a lengyelek védelme kifejezetten gyenge. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy a támadósornál és a középpályán szereplőknél lényegesen gyengébb. Még ha Piovaccari nem is lesz annyira szemfüles, hogy gólt (vagy gólokat) szerezzen, a Steaua középső sorában benne van akár 3-4 gól is, de két gól mindenképpen. Hendikepes hazai győzelemre tippelek, ám ebben a fogadásban kockázat is van: a hazaiak kapusa, Tatarusanu egyáltalán nem rossz kapus, de néha olyanokat bír bakizni, hogy megáll az emberben a szufla. (Olyan, mint Reina volt a Liverpoolnál.)

A lengyeleknél Saganowski csatárra lesz érdemes figyelni. Úgy tűnik, hogy elsősorban csak rá, ugyanis azt mondogatják, hogy mögötte nem Radovic, hanem Dvalishvili fog játszani. Legalábbis ilyesmit próbál elhitetni a drukkerekkel Jan Urban, a Legia edzője.

Mindkét csapat jó formában van és mindkettő meghatározó tényezőnek számít hazája bajnokságában. Kettejük csatájában annyi a Steaua előnye, hogy – szerintem – egy picivel jobb, mint lengyel ellenfele. Nem sokkal, de annyival talán igen, hogy győztesen kerüljön ki a párharcból. Ismétlem megint, van némi kockázat a tippemben. Egy góllal jobbnak tűnik a Steaua, ám én ennél többre számítok és hendikepes győzelmet remélek a bukarestiektől. Miért? Egyszerűbb lesz a visszavágó.

Tipp: Steaua hendikep -1 gól.