Menu

NK Maribor – FC Viktoria Plzen

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.65

Van még némi esélye a hazai gárdának. Ugyan kevés esélye van a továbbjutásra, de az idegenben szerzett góljának köszönhetően (az első mérkőzésen 3-1-re győztek a csehek), egyelőre még álmodozhat a BL-főtábláról. Mondom, egyelőre. Nem muszáj rémálommá változnia az álomnak, de Freddy Krüger után sem muszáj epekedni.

Már két góllal is vezettek az első meccsen a csehek, amikor a maribori Mejac szépített a második félidő derekán. Nem vitás, hogy nyugtatóként hatott a hazaiakra a 90. percben szerzett harmadik Viktoria-gól, mert ez a találat nélkül parázs összecsapásra lehetett volna számítani a visszavágón. Ez a harmadik cseh gól ugyan némi megnyugvást jelenthet a sörvárosi csapatnak, ám borítékolható, hogy a ma esti visszavágón is rohamozni fognak a mariboriak. A brazil Marcos Tavares és a szlovén Cvijanovic nyilván arra fog törekedni, hogy minél hamarabb a vendégek kapujába juttassa a labdát. Már csak azért is, mert nem csak egy gólt kell szereznie a hazai csapatnak. Nem csak az előbb említett két játékos, hanem az odavágón is gólt szerző Mejac, valamint Ibraimi is jelöltem a gólszerzésre.

A csehek sem pihenhetnek a babérjaikon. Ha pedig kapnak gólt, akkor végképp nem. Érdemes lesz szerezniük legalább egy gólt, mert különben bajba kerülhetnek. Annak ellenére kerülhetnek bele a pácba, hogy az első összecsapáson megnyugtatónak tűnő 3-1-es győzelmet arattak. Gyanítom, hogy a Petrzela, Horváth, Darida trió egyik tagja sem fog rápihenni az első meccsen szerzett előnyre, hanem ezúttal is a gólszerzésre fog törekedni. A csatár Wagner úgyszintén.

Mivel nincs hírem hiányzókról, kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy mindkét csapat a legjobbjaival áll ki erre a nagyon fontos összecsapásra. Mind a Maribor, mind a Plzen jó formában van: a csehek veretlenek maradtak az utóbbi öt mérkőzésükön, a szlovénokról pedig ugyanez lenne elmondható, ha nem kaptak volna ki a csehektől. Mivel ez megtörtént, számoljunk azzal, hogy a július eleje óta lejátszott 12 mérkőzésen csak egyszer szenvedett vereséget a Maribor.

Mind a két csapatnak törekednie kell a gólszerzésre (a hazai együttesnek különösen igen), így tehát az lesz, hogy drukkolni fogok mindkettőnek. Azért szurkolok, hogy szerezzen gólt a Maribor is, a Viktoria Plzen is, ugyanis arra fogadok, hogy mindkét csapat szerez gólt. Mindkét gárdában vannak olyan játékosok, akik gólra tudják váltani a helyzeteket. Mivel egyik csapat védelme sem betonerős, azt is valószínűsítem, hogy nem csak két gól, hanem több is lesz a mérkőzésen. Nem baj, ha több lesz, sőt, egyáltalán nem baj, ha sok gól lesz. Nekem az a fontos, hogy mindkét csapat szerezzen gólt.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.