Menu

Feyenoord – Kuban Krasnodar

Tipp: Feyenoord 1,5 gól fölött
Odds: 2.10

Holland továbbjutást várok. Tudom, hogy az első meccsen a Kuban győzött 1-0-ra, ám mégsem az oroszok újabb bravúrjában reménykedem. Valószínűleg nem mondok azzal újat, ha megállapítom, hogy Ronald Koeman edző csapata nagyon gólerős. Ha gólvágókról beszélünk, akkor elsősorban a középcsatár Graziano Pellét érdemes kiemelni. Az olasz focista tavaly a holland bajnokság góllövőlistájának második helyezettje volt (27 gól szerzett, s csak a 31 gólos Bony előzte meg), s az idei bajnokság első négy fordulójában 5 góllal terhelte meg az ellenfelek kapuját.

A gólvágó szárnysegédjei sem rosszak: az egyik oldalról Schaken, a másik oldalról pedig Armenteros segíti Pellét. Ha ez nem volna elég, akkor hozzáteszem azt is, hogy mögöttük található Hollandia egyik legjobb középpályás sora. Immers, Clasie és Vilhena már az előző idényben is nagyon sokszor bizonyította, hogy nem csak a gólelőkészítésben jeleskedik, hanem – ha szükséges – a befejezésben is. Bár az is igaz, hogy ezen képességet csak ritkán kell használni, hiszen Pellé helyettük is ontja a gólokat. Bőven elegendő, ha eljuttatják hozzá a labdát, a továbbiakat pedig rá bízzák.

Mivel a vendég oroszok nem fogják olcsón adni a bőrüket, borítékolható a kiélezett csata. Akárcsak a hazai együttesből, Dorinel Munteanu edző csapatából is a középcsatárt érdemes először megemlíteni. A szenegáli Baldé nagyon érzi a kaput, s gyanítom, hogy a fiatal csatár nem az orosz bajnokság valamelyik csapatától fog visszavonulni. Popov és Bucur sem rossz focista, ám valószínűleg nem rájuk, hanem a krasznodari védelemre és Belenov kapusra hárul a nagy feladat: feltartóztatni a holland rohamokat.

Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a Kuban jól fogja semlegesíteni a Feyenoord támadásait. Olyannyira nem, hogy hazai részről csak Graziano Pellétől várok két gólt, de azt sem tartom kizártnak, hogy további rotterdami játékosok gólja után fog tombolni a De Kuip közönsége. (Stadion Feijenoord a rotterdami szentély hivatalos elnevezése, de valószínűleg minden focibarát a becenevén, De Kuipként ismeri a stadiont.)

A Feyenoord félelmetes otthon: az előző szezonban 14 alkalommal győzött és csak háromszor játszott döntetlent, alig kapott egy tucat gól, cserébe viszont háromszor annyit szerzett. Az orosz csapat nem nevezhető jónak idegenben. Bármennyire is fogja őrizni az egygólos előnyét, nem tudom elképzelni, hogy a hazai pályán játszó és gólkényszerben lévő holland csapat ne szerezzen egynél több gólt.

Tipp: Feyenoord 1,5 gól fölött.