Menu

Juventus – Lazio

Tipp: Juventus hendikep -1 gól
Odds: 2.00

Marchisio és Pepe, illetve Anderson, Araujo, Konko, Pereirinha, Alfaro, Mauri és Cana szerepel a hiányzók listáján. Számomra nem vitás, hogy Juve-győzelemre tippelek, ráadásul könnyed hazai sikerre. Valószínűleg nem lesz olyan fölényes a győzelem, mint az augusztus közepi Szuperkupa-döntőben (4-0-ra nyert a Juventus), ám arra képesnek tartom a torinói csapatot, hogy kétgólos különbséggel nyerjen.

Mivel a hazaiaktól csak Marchisio és Pepe fog hiányozni, nagy a valószínűsége annak, hogy Antonio Conte edző ugyanazzal a kezdőcsapattal indítja a mérkőzést, mint az előző fordulóban tette. Mint ismeretes, az előző fordulóban idegenben, Genovában nyert a Juventus, Tevez góljával 1-0-ra verte a Sampdoriát. Milyen összeállítású csapatról van szó? Buffon őrzi a kaput, Barzagli, Bonucci és Chiellini a három hátvéd, Lichtsteiner, Pirlo, Vidal, Asamoah és Pogba az öt középpályás és Tevez, illetve Vucinic a két csatár. Elöl Giovinco és Llorente is lehetőséget kaphat a játékra, de valószínűleg nem kezdőként. A Juventus nagyon rendben van, így talán az nevezhető a legnagyobb eseménynek arrafelé, hogy az egyik csatár, Matri az AC Milánhoz igazolt.

Mivel a rómaiaknál több hiányzó is van, a bosnyák Vladimir Petkovic edzőnek nem sok lehetősége maradt a válogatásra. Minden bizonnyal 4-4-1-1-es hadrendben küldi pályára csapatát, a Lazio beáll védekezni és történjen meg, aminek meg kell történnie. Azért a gólszerzésről sem mond le a fővárosi csapat, s erről leginkább az árulkodik, hogy Klose lesz az előretolt csatár.

Nem sok jót jósolok a Laziónak. Konkrétan semmit. Meglátásom szerint arról szól majd a mérkőzés, hogy a Juventus mennyire veszi komolyan az összecsapást. Ha a játékosok megelégszenek az 1-0-ás győzelemmel, akkor pechem lesz, ugyanis én hendikepes Juve-győzelemre tippelek. A két csapat utóbbi meccseit az észak-olaszországi gárda általában szokta megnyerni (az utóbbi 12-ből 11-et), de sok másik szempontból is a Juve a jobbik csapat. Ismétlem, valószínűleg azon fog múlni a mérkőzés végeredménye, hogy mennyire erőlteti meg magát a hazai együttes. Én bízok a Juventusban és bízom abban, hogy legalább 2-0-ás győzelmet arat.

Tipp: Juventus hendikep -1 gól