Menu

FC Köbenhavn – Juventus

Tipp: Juventus hendikep -1 gól
Odds: 2.00

Kezd magára találni az „Öreg Hölgy”. Azaz Olaszországban már magára talált, de úgy tűnik, hogy már nemzetközi szinten is egyre magabiztosabban szerepel a torinói csapat. Jó úton halad, ez nem kétséges. A másodosztályba való száműzetést követő bajnoki címeiről immár többes számban kell beszélni, s a kispadról az egykori legendás Juventus-játékos és csapatkapitány, Antonio Conte által irányított csapat elkezdett visszazárkózni a futball elitjébe. Oda, ahová való. (A Juventus Torino Olaszország legsikeresebb és a világ egyik legjelentősebb focicsapata. Kevés nála eredményesebb klub létezik a világon, a torinói egyesület által nyert jelentős trófeák száma az 50-et is meghaladja.)

Hiányzók: senki, illetve Simone Pepe, Marchisio, Caceres, Rubinho.

A dánok edzője, Solbakken valamennyi játékosára számíthat, ám minden bizonnyal ez is kevés lesz a boldogsághoz. Minőségi játékosok igazoltak Torinóba (Tevez, Llorente, Ogbonna, Peluso), ez pedig azt jelzi, hogy az utóbbi években Olaszországban rendszeresen bizonyító csapat a legrangosabb európai kupasorozatban sem kíván mellékszereplő lenni. Az idei BL-ben az FC Köbenhavn jelenti az első lépést, s az az igazság, hogy mostanság kevés ideálisabb ellenfelet lehet találni, mint a dán bajnokot. A skandináv alakulat jelenleg csak a 10. – vagyis már nem kieső – helyen áll a 12 csapatos dán bajnokságban, eddig egyetlen győzelme van, s annak is csak a 7. fordulóban örülhettek a Köbenhavn szurkolói. Jut eszembe, arról is emlékezetes lehet a találkozó, hogy a hazaiak veterán hátvédje, Olof Mellberg egykori csapata ellen játszhat. Persze, csak akkor ha Solbakken edző is úgy gondolja, hogy nem a kispadon, hanem a pályán van szükség rá.

Egy olyan csoportban, ahol a Real Madrid és a Galatasaray is pályázik a továbbjutásra, nem árt győzni a dánok otthonában. Nem csak emiatt tippelek vendéggyőzelmet, hanem amiatt is, mert a hazai gárda tényleg nagyon pocsék formában van. Ám a vendégek hajlamosak döntetlennel is megelégedni idegenben, s ez miatt gondolkoztam sokat a mérkőzés végkimenetelének esélyein. Végül arra a következtetésre jutottam, hogy a Juventus nem játszik döntetlent Koppenhágában, sőt nem is csak egy góllal fog győzni, hanem többgólos sikert arat.

Miért? Azért, mert kell. Előre kell menekülnie. Ha tovább akar jutni a csoportból, akkor győznie kell, hiszen a dánokon kívül csak nehezen legyűrhető ellenfelekkel találkozik. Most kell kihasználni a lehetőséget.

Tipp: Juventus hendikep -1 gól