Menu

Galatasaray – Real Madrid

Tipp: Real Madrid
Odds: 1.68

Valószínűleg ez az összecsapás nevezhető a BL-kedd slágermérkőzésének. Fatih Terim edző nagyon tudja motiválni a törököket, s a Galatasaray már bebizonyította, hogy hazai pályán le tudja győzni a Realt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy félgőzzel játszó és már továbbjutott spanyol csapatot sikerült legyőzni korábban. Ettől függetlenül nem lesz könnyű dolga a királyi gárdának Isztambulban. Valószínűsíthető, hogy a Sneijder, Yilmaz, Drogba trió sokszor okoz majd nehéz pillanatokat Casillasnak. Igen, Casillasnak, ugyanis a BL-meccseken nem Diego Lopez őrzi a spanyol együttes kapuját.

Hiányzók: Inan, Hamit Altintop, illetve Xabi Alonso, Varane, Arbeloa, Marcelo, Fabio Coentrao.

Selcuk Inan játéka nem biztos, így ha nem épül fel a sérüléséből, akkor valószínűleg a portugáliai tinédzser, Bruma fogja őt pótolni. Sneijder esetében elmondható, hogy egykori klubja ellen lép pályára. Ha akarja, nagyon meg tudja keseríteni az egykori kenyéradó sorsát. Burak Yilmaz és Drogba várhatja a „forintos” labdákat.

A vendégeknél három szélső védő sérült, ez pedig azt jelenti, hogy Arbeloa helyett Carvajal lesz a jobbhátvéd, míg a túloldalon – Marcelo és Fabio Coentrao helyén – Nacho játszik majd. Xabi Alonso is sérült, tehát Modric a kezdőcsapatba kerülhet. A támadó középpályásoknál Cristiano Ronaldo kispadoztatása elképzelhetetlen, Iscóért pedig hatalmas összeget fizettek a madridiak és kifogástalanul játszott eddig. Mivel a három helyből kettő elkelt, fel lehet tenni a kérdést: Di Maria vagy Bale? Az argentin nagyon jól teljesít mostanában, ám Bale nem azért igazolt horribilis összegért Spanyolországba, hogy a kispadon pihenjen. Gondolom én.

A Real döntetlent játszott az előző spanyol bajnoki fordulóban. Az igaz, hogy a Villareal megnehezítette a dolgát, ám a mérkőzés láttán végig az volt az érzésem, hogy a BL-re tartalékolnak a játékosok. Azért fogadok most a Real Madrid győzelmére, mert ezt a meccset nem vehetik félvállról a spanyolok. Adott esetben ennek a mérkőzésnek az eredményén múlhat a továbbjutó csapat kiléte. Egy olyan csoportban, ahol a Juventus, a Real Madrid és a Galatasaray harcol a két továbbjutó helyért, minden pont számít. Úgy vélem, hogy a madridiak nem engedhetik meg maguknak a döntetlent. Ez az eredmény botlás lenne számukra. Győzni fognak.

Tipp: Real Madrid

Várható kezdőcsapatok:
Galatasaray:
Muslera – Eboue, Chedjou, Nounkeu, Hakan Balta, Felipe Melo, Bruma, Amrabat, Sneijder, Yilmaz, Drogba.
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Nacho, Khedira, Modric, Bale, Isco, C. Ronaldo, Benzema.