Menu

Olimpiakosz – PSG

Tipp: PSG 1,5 gól fölött
Odds: 2.20

Nem üdülés céljából utaznak a párizsiak Görögországba. Akár úgy is fogalmazhatnék, hogy forró percek várnak rájuk. A Karaiszkakisz Stadion nem csak arról híres, hogy ötcsillagosra taksálta az UEFA, hanem a fanatikus szurkolókról is. Pastore sérült a vendégeknél, így az is elképzelhető, hogy a Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi trióval fog rohamozni a PSG. Három ilyen focista ellen nem életbiztosítás a pireuszi kapuban állni. Jelenleg a spanyol Roberto Jimenez az Olimpiakosz első számú hálóőre, s talán a párizsi csapat csatárai hozzásegítik a tartalékkapus Megyeri Balázst ahhoz, hogy visszaszerezze régi helyét.

A hiányzók listája: senki, illetve Javier Pastore, Jeremy Menez.

A hazaiaknál minden bizonnyal Javier Saviola elől és Vladimir Weiss lesz a két csatár, de elképzelhető, hogy a frissen igazolt balhátvéd, a kameruni Bong is lehetőséget kap.

Olykor esztelennek tűnik a francia bajnokcsapat vezetőinek költekezése, de egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a PSG előbb lesz európai élcsapat, mint a hasonlóan gazdag angol Manchester City. Ezt nem csak az jelzi, hogy minden poszton jó képességű focistával erősít a csapat (ezen a nyáron Cavani, Marquinhos és Digne igazolt a francia fővárosba), hanem – és szerintem főleg – az edző személye is. Carlo Ancelottit Laurent Blanc váltotta a kispadon. Az előző edző is kiváló volt, a mostani is az.

Mindkét csapat jó formában van, ám valószínűsítem, hogy érezhető lesz a két csapat közötti különbség. A görög gárdának ugyan sokat jelent a BL-csoportkör (főleg pénzügyileg), ám a francia együttes arra készül, hogy nemsokára Európa legjobb focicsapatai között tartsák számon. Ez a mérkőzés egy lépés lehet az európai magaslatok felé vezető úton. Arra tippelek, hogy egy gólnál többet szerez a francia csapat. No és természetesen arra, hogy a vendégek fognak nyerni. Azért fogadok egynél több párizsi gólra, mert a görögök védelme nekem nem tűnik annyira stabilnak, hogy az Olimpiakosz kevés kapott góllal átvészelje a mérkőzést. Arról pedig nem biztos, hogy sokat kell mondanom, hogy Cavani a BL-ben is elkezdheti vételára törlesztését.

Várható kezdőcsapatok:
Olimpiakosz: Roberto Jimenez – Maniatisz, Manolasz, Medjani, Weiss, Paulo Machado, Szamarisz, Fuster, Campbell, Mitroglu, Saviola.
Paris Saint-Germain: Sirigu – Van der Wiel, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell, Verratti, Thiago Motta, Matuidi, Lavezzi, Ibrahimovic, Cavani.

Tipp: PSG 1,5 gól fölött