Menu

Napoli – Borussia Dortmund

Tipp: DNB Napoli
Odds: 2.20

Látványosnak ígérkezik a mérkőzés. Valószínűleg nem lesz góloktól mentes, hiszen mindkét csapat csatársora termelékeny. Ráadásul a hazaiaknál eltiltott sincs, sérült sincs, azaz valamennyi játékosára számíthat Rafa Benitez, a Napoli BL-győztes edzője. (A spanyol tréner a Liverpool edzőjeként nyert Bajnokok Ligáját.) A németeknél két hiányzó van, Kehl és Gündogan, de emellett Mkhitaryan és Subotic játéka is kérdéses.

Nagyon úgy tűnik, hogy az olaszoknál nem lesz gond a kezdőcsapattal, hiszen a spanyol edzőnek már van állandónak nevezhető kezdő tizenegye. Esetleg azon lehet morfondírozni, hogy Britos vagy Paolo Cannavaro legyen a pályán az első sípszó pillanatában. Higuain érkeztével Pandev kikerült a bal oldalra, s ennek a változtatásnak Insigne lehet a kárvallottja. Minden bizonnyal ő lesz az, aki kispadozni fog ezután. Hamsik jó helyen van Higuain mögött, a jobbszélen pedig a – Higuainhoz hasonlóan – Real Madridból érkezett Callejon fickándozhat.

Mkhitaryan szerepeltetése kérdésesnek van jelölve, de szerintem ott lesz a Dortmund kezdőcsapatában. Akárcsak Lewandowski, Aubameyang és Reus. Gólerős a németek támadószekciója. Ha mindehhez hozzáveszem, hogy a Napoli kapusa sem a megbízhatóság mintapéldánya, akkor bizony elgondolkodtató lehet a tippem. Ugyanis az a helyzet, hogy nápolyi győzelemre fogadok. Igaz, nem simán, hanem DNB-vel biztosítva. Ez így jobbnak tűnik, hiszen nem azért karikás az ördög szeme, mert tarkón csapták, amikor a kulcslyukon át kukucskált.

Mindkét csapat élen áll hazája bajnokságában és mindkét csapat kiváló formában van. Ez a mérkőzés is döntetlenszagú, akárcsak tegnap a Juventus koppenhágai összecsapása volt. A „zebrák” esetében a döntetlenre való tippelés helyett kockáztattam az idegenbeli győzelemre való tippeléssel, ma pedig újfent olasz csapatnál hanyagolom a kézenfekvő döntetlent. Ez van. Nem tanultam a tegnap történtekből. Ahelyett, hogy messzire elkerülném Olaszországot, ismét olasz csapat győzelmére tippelek. Talán jobban járnék, ha arra tippelnék, hogy mindkét csapat szerez gólt.

Az a helyzet, hogy ez a tipp rendjén van, ám emellett abban is hiszek, hogy a Napoli legyőzi a Dortmundot. Két évvel ezelőtt a Bayern sem tudott nyerni Nápolyban. Remélem, hogy a gólváltás után Hamsik betalál a dortmundiak kapujába és 2-1-re győz a Napoli.

Tipp: DNB Napoli.