Menu

AC Milan – SSC Napoli

Tipp: AC Milan
Odds: 2.45

Rangadó ez a javából. A két csapat múltja miatt is, de a jelenkori szereplés miatt is az. Igaz, ha most ránézünk az olasz élvonal tabellájára, akkor nem tűnik rangadónak a mérkőzés, hiszen a hazai csapat a 11. helyen áll, a nápolyi együttes pedig veretlenül 5. helyezett. (Hozzá kell tenni, hogy azért ennyire rosszak a helyezések, mert egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a két csapat, mint ellenfelei. E forduló előtt a Milan 7., a Napoli pedig listavezető volt.) A két csapat mérlege: 5. Napoli 3 győzelem, 0 döntetlen, 0 vereség, 9-2-es gólarány, 9 pont; 11. AC Milan 3 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 6-5-ös gólarány, 4 pont.

Hiányzó játékosok: Silvestre, Kaká, Pazzini, Bonera, De Sciglio, El Shaarawy, Montolivo, illetve senki.

Van néhány hiányzó a hazaiaknál, s a csatár El Shaarawy pótlása még úgy-ahogy megoldottnak tekinthető, ám a középpályás Montolivo nélkülözése már érvágásnak számít. Valószínű, hogy mostanság ez a legnagyobb kérdés az AC Milan háza táján: Ki fogja biztosítani a középpályások és a csatárok közötti kapcsolatot?

Montolivo hiányában várhatóan Saponara kapja ezt a feladatot, esetleg olyas verzió is elképzelhető, hogy Poli és Robinho együttesen próbálkozik meg vele. Utóbbi változatban az a jó, hogy Balotelli és Matri mellett egy harmadik gólérzékeny focista is helyet kaphat a hazai csapatban. Meglátjuk, hogy így lesz-e. Egy dolog biztos: Abbiati lesz a Milan hálóőre.

A vendégeknél nagyon jó helyzetben van Rafa Benitez edző. Sérültje nincs, a bajnokság kezdete óta szárnyal a csapata, hétközben pedig az előző BL-döntőst verte a Napoli. Benitez azt is megteheti, hogy forgassa csapatát. Nyilván nem az AC Milan fogja tenni ezt, de például az elképzelhető, hogy a Dortmund elleni mérkőzés cseréi közül egy-két-három játékos most kezdeni fog. Pandev az egyik jelöltem erre, a másik pedig Dzemaili.

Hazai győzelemre számítok, a milánói csapatnak ugyanis mindhárom pont kell ahhoz, hogy tovább zárkózzon az élmezőnyhöz. A Napoli jó formában van, ezért nem lesz egyszerű az AC Milan mutatványa. Azzal is számolok, hogy a Napoli nem győzni szokott utazni a San Siróba, s közel 30 évvel ezelőtt, 1986-ban nyert legutóbb Milánóban. Jól szerepel mostanában a dél-olaszországi csapat, de véleményem szerint nem a Milan vendégeként fogja biztosítani helyét a dobogón.

Tipp: AC Milan.