Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM
   
   
 


Hacked By Rojavahackers. ColdHackers. Mezopotamia Hackers.GerillaHackTeaM    


KURD HALK ONDERI ABDULLAH OCALAN'IN 69. DOGUM GUNUNU BIZLERE BUGUNLERI VEREN OZGURLUK GUNESIMIZIN,!...

TUM HAKIKAT SAVASCILARININ 4 NISAN GUNUNU KUTLUYORUZ.BUGUN KURT TOPLUMU SAHSINDA DUNYA INSANLIGI ICIN ONEMLI BIR GUNDUR.
CUNKU ONDERLIKSEL DOGUS YENIDEN BIR OZGURLUK DOGUMUDUR.
TUM INSANLIGI BENIMSEMIS BIR ONDERLIK FELSEFESI SOZ KONUSUDUR,VE BUNUN ICIN!..


PKK HALKIN OZGURLUGUDUR,

ZAFERIN, KURTULUSUN PARTISIDIR!,

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR.

ONDER APO'NUN BASLATMIS OLDUGU OZGURLUK MUCADELESINI

HAKILERIN, KEMALLERIN, HAYRILERIN, MAZLUMLARIN, AGITLERIN, ZILANLARIN, BERITANLARIN, SAKINELERIN

BAGLILIK CIZGISINDE YASAMAKTIR

PKK HALKTIR ! HALK HER ALANDA MUCADELEYI YUKSELTECEKTIR..

PKK' DE CANLANDIRILAN OZGURLUK TARIHIDIR

AYAGA KALDIRLILAN INSANDIR

YURUDUGUNDE ZAFERI GETIREBILECEK KISILIKTIR

PKK YASAMA YURUYEN KANIN PARTISIDIR

PKK DEVRIMCI BIR TUTKUDUR

KURDISTAN SOMUTUNDA BUYUK BIR OFKE, BUYUK BIR INTIKAM HAREKETIDIR

PKK TARIHTEKI EN DEGERLI UMUTTUR

PKK, HALKIN OZGURLUGUNE KILITLENME HAREKETIDIR.

APOCU RUHLA FEDAI EYLEM GUCUNU YARATMANIN ADIDIR PKK..

PKK CIZGISI IDEOLOJISI ILE BASLAMIS VE ONUNLA GELISMIS BIRCIZGIDIR..

BIJI SEROK APO

BIJI PKK

BIJI KURD U KURDISTAN

SEHID NAMIRIN !
SEHID NAMIRIN!..
SEHID NAMIRIN!..


 
 
 
Hacked By ColdHackers & Mezopotamia Hackers & RojavaHackers & GerillaHackTeaM


/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Menu

The Manchester Derby: Manchester City-Manchester United

Nincs túlcifrázva az elnevezése: ez a mérkőzés a manchesteri derbi, The Manchester Derby. Nagy hagyománnyal rendelkező városi rangadóról van szó, az első mérkőzést 1881-ben játszották. Régebben elmondható volt, hogy a város keleti részén lakók a Citynek, a nyugati oldalon élők pedig a ManUnitednek szurkoltak. Manapság ez másként van. Angolosan talán így foglalható össze röviden: Manchester város lakosságának nagyobbik része a City szurkolója, Manchester város lakosságának kisebbik része és a világ nagy része az Unitednek drukkol.

Ez az angolok általi megfogalmazás természetesen nem igaz, már csak azért sem, mert hatalmas különbség van a két csapat között. A Manchester United esetében hosszasan lehet sorolni a jelzőket (a világ egyik legeredményesebb, egyik leghíresebb, stb. fociklubja) és tény, hogy piaci kapitalizáció tekintetében volt már a világ legértékesebb fociklubja és e tekintetben jelenleg is a szűk élmezőnyhöz tartozik. A Manchester City az 1950-es és az 1970-es években szerepelt jól, valamint manapság (a 2010-es évek elejétől) van sikeresnek nevezhető sorozata.

Denis Law másodosztályba küldte a „vörös ördögöket”

Az egymás elleni mérkőzéseket United-fölény jellemzi: 69 ManUtd-győzelem, 50 döntetlen, 47 ManCity-siker.
A legnagyobb különbségű győzelmek: Manchester United-Manchester City 7-1, Manchester City-Manchester United 6-1.
A városi rangadók legeredményesebb játékosai: Wayne Rooney, Bobby Charlton, Eric Cantona, Brian Kidd, Joe Spence, Paul Scholes, Dennis Viollet (Manchester United), Joe Hayes, Francis Lee, Colin Bell, Brian Kidd (Manchester City). Mint látható, Brian Kidd mindkét csapatban eredményes volt a városi derbiken.

Ugyan nincsenek sokan, de azért vannak olyan labdarúgók is, akik mindkét csapatban szerepeltek. Íme, néhány – mindkét csapatot megjárt – focista: Billy Meredith, Denis Law, Sammy McIlroy, Peter Barnes, Peter Beardsley, Andrei Kanchelskis, Peter Schmeichel, Andy Cole, Carlos Tevez, Owen Hargreaves.

Az egyik legtöbbet emlegetett történet nem más, mint a ManUnited egyik legendás játékosé, Denis Lawé: mint ismeretes, a vörös ördögökkel 1968-ban Bajnokcsapatok Európa Kupáját (a Bajnokok Ligája elődje) nyerő Denis Law 1974-ben – már a ManCity játékosaként – kiejtette egykori csapatát az angol első osztályból. Ő lőtte azt a gólt – egészen pontosan: sarkazta -, amelyik azt jelentette, hogy a következő idényben az élvonal helyett a First Division mérkőzésein szerepel a Manchester United.

„Welcome to Manchester”

Egy másik MU-legenda, Peter Schmeichel is szerepelt mindkét csapatban. Ez a tény egyáltalán nem befolyásolja megítélését, s a dán „óriás” akkor is a Manchester United történetének legkiválóbb kapusának számít, ha pályafutása végén a rivális városi csapat tagjaként is szerepelt az angol élvonalban. Az utóbbi időszak egyik emlékezetes klubváltása Carlos Tevez nevéhez fűződik. Az argentin játékos kétévnyi MU-tagság után igazolt a Cityhez, s ezt a világoskékek örömködő szurkolói a „Welcome to Manchester” óriásplakáttal örökítették meg. Arról is kevesen tudnak, hogy a ManUnited legendás edzője, Sir Matt Busby focista korában közel egy évtizeden keresztül a ManCity játékosa volt.

Manchester City
Alapítás éve: 1887. Klubszínek: világoskék-fehér. Becenév: Citizens, kékek. Bajnoki cím: 3. Kupagyőztes: 5. Angol Szuperkupa: 4. Angol Ligakupa: 2. UEFA Kupa: 1.

Manchester United
Alapítás éve: 1878. Klubszínek: piros-fehér-fekete. Becenév: vörös ördögök. Bajnoki cím: 20. Kupagyőztes: 11. Angol Szuperkupa (Community Shield): 20. Angol Ligakupa: 4. Bajnokcsapatok Európa Kupája / Bajnokok Ligája: 3. Kupagyőztesek Európa Kupája: 1. Interkontinentális Kupa: 1. FIFA Klubvilágbajnokság: 1. Európai Szuperkupa: 1.

Tippek a mostani mérkőzésre

Parázs mérkőzésre lehet számítani, már csak azért is, mert az utóbbi PL-idények győztesei játszanak egymás ellen. A „vörös ördögök” nyilván nem viszik túlzásba a dolgot, hiszen mégiscsak a „hangos szomszéd” ellen játszanak (Rooney: „A City jelenleg sikeres, de én azt mondom, hogy továbbra is a United-Liverpool a legnagyobb meccs.”), a világoskékeknél pedig folytatódik az eredményesebb rivális zrikálása (Pellegrini: „Fejben most nagyon erősek vagyunk. Erősebbek, mint a Manchester United.”).

Reálisnak tűnik a mindkét csapat szerez gólt-opció (bet365 1.72), de talán érdemes bepróbálni a büntetőlapokat is (5.5 lap felett), erre a bet365-nél 2.10-es szorzóval lehet fogadni. A William Hill szorzói: hazai győzelem 2.30, döntetlen 3.20, vendégsiker 3.50. Azt is érdemes átgondolni, hogy a vendégcsapat egy gólnál többet szerez, erre 2.75-ös szorzót kínál a bet365.