Menu

Anglia – Lengyelország

Tipp: Anglia hendikep -2 gól
Odds: 2.90

Anglia válogatottjának nincs töprengenivalója: ha egyenes ágon akar világbajnoki résztvevő lenni, akkor nyernie kell. Már a döntetlen sem jó az angolok számára. A rivális – és szintén vb-szereplésre pályázó – Ukrajnának csak egyetlen ponttal van kevesebbje, s mivel Mikhail Fomenko szövetségi kapitány csapata az utolsó (és 1-46-os gólaránnyal rendelkező) San Marino ellen játszik, nyugodtan lehet számolni azzal, hogy három pontot szereznek az ukránok.

Anglia nemzeti csapata bukott már el világversenyen való részvételt a selejtezők végén, ám szerintem nem ez lesz az az alkalom, amikor repetázni fog. Rooney és társai már előző – Macedónia ellen 4-1-re megnyert – mérkőzésen is megmutatták, hogy nem bízzák a dolgokat a véletlenre, s nem csak ígérik, hogy gond nélkül kvalifikálják magukat a világbajnokság, hanem tesznek is arról, hogy ez így történjen.

Akárcsak más tekintetben, hiányzók terén is jól áll Roy Hodgson edző válogatottja. Mindössze Cleverley, Ashley Cole és Kyle Walker nem áll a csapat rendelkezésére, mindenki más igen. Várható tehát, hogy a csatárok közül Rooney, Sturridge és Welbeck lép pályára, a pálya közepén pedig Gerrard és Lampard is játszani fog. Walker helyén valószínűleg Smalling fog szerepelni, s valami gond lesz a csatárokkal, akkor Sterling áll bevetésre készen.

A lengyel válogatottból két Lukasz fog hiányozni, Piszczek és Szukala. Nem a szigetországban pályára lépő játékosok alkotják Waldemar Fornalik szövetségi kapitány legerősebb csapatát, ráadásul a vendégek számára teljesen tét nélküli a találkozó. Esetükben maximum a presztízsről beszélhetünk. Arról, hogy esetleg jól szeretnének szerepelni a Wembley-ben. Más hajtóerő nincs számukra.

Kényelmes angol győzelmet várok. Úgy vélem, hogy az angolok tanultak az előző világversenyek selejtezőinek hibáiból, s ezúttal nem kívánnak hasonló kudarcot átélni. A fő tippem az egygólos hendikepes angol győzelem, ám végül úgy döntöttem, hogy bevállalom a kétgólos hendikepes angol sikert. Előfordulhat, hogy lesz némi izgalom a tipp miatt, de ez legyen a legnagyobb problémám az életben. Az angolok egygólos hendikepes győzelmében biztos vagyok, de úgy vélem, hogy Gerrard, Rooney és Lampard nem fog sokat tökölni a továbbjutással. Három gólt rúgnak és egyet sem kapnak az angolok.

Tipp: Anglia hendikep -2 gól.