Menu

Belgium – Wales

Tipp: Belgium 3,5 gól fölött
Odds: 3.50

Magyarország focidrukkerei közel 30 évvel ezelőtt gondolták azt, amit mostanság a belga szurkolók tesznek: nemzeti csapatuk parádés teljesítménnyel jutott ki a világbajnokságra, s annyira jól játszott, hogy a drukkerek nem csak a jó szereplésben bíztak (jogosan), hanem abban is (a vérmesebbek), hogy világbajnok lesz a válogatott. Magyarország esetében tudjuk, hogy mi következett: a mexikói világbajnokság, a kiváló teljesítmény helyett egy – hatalmasnak bizonyult -, 0-6-os kudarc Szovjetunió ellen, valamint a napjainkig tartó lejtmenet és az álszenteskedés. Belgium egyelőre ott tart, hogy kiváló csapata van, amelyik kijutott a világbajnokságra, s a belga fociszurkolók bíznak a jó vb-szereplésben. (A vérmesebbek a világbajnoki cím megszerzését sem tartják kizártnak.)

Jelenleg az a helyzet, hogy – az utolsó selejtező eredményétől függetlenül – Belgium fociválogatottja kvalifikálta magát a világbajnokságra. Kilenc mérkőzésen 8 győzelem, 1 döntetlen, nulla vereség, 17 szerzett és 3 kapott gólt a mérlege. Nem rossz mérleg, s akár úgy is lehet fogalmazni, hogy nagyon jó. És melyik lesz a belgák Wales elleni kezdőcsapata? Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Vermaelen, Pocognoli, Chadli, Witsel, Dembélé, De Bruyne, Lukaku, Mirallas. Van egy hiányzó: Fellaini. Helyette játszik Dembélé. Ismerős nevek. Talán csak Pocognoli neve nem annyira ismerős a fociszurkolóknak. Egyelőre. (Pocognoli a Hannover focistája, de korántsem biztos, hogy a 26 éves hátvéd ebből a német csapatból fog visszavonulni.)

A vendégeknél rengeteg a hiányzó: Bale, Williams és még nagyon sokan mások. Nem sorolok neveket, mert fölöslegesnek érzem (kevésbé ismert játékosokról van szó), de az a lényeg, hogy egy kezdőcsapatnál is több hiányzója van a szigetországi csapatnak. Már a múlt heti, Macedónia elleni mérkőzésen is abban reménykedtem, hogy Wales csapata nem fog jól teljesíteni. Reménykedésem hiábavalónak bizonyult, ugyanis a délszlávok annyira gyengén muzsikáltak, hogy a nagyon tartalékos Wales képes volt hazai pályán nyerni.

Ezúttal idegenben játszik tartalékosan a walesi csapat. Ha a belga csapat úgy akarja, akkor kiütés lesz a mérkőzés vége. Azért tippelek háromnál több hazai gólt, mert a belgák örömjátékát várom. Annyira gyenge ez a meghatározó játékosainak többségét hiányoló Wales, hogy a végeredmény csak a belgákon fog múlni. Ha sok góllal akarják megünnepelni a világbajnokságra való kijutást, akkor megfelelő csapat ellen lépnek pályára. Ha nem lesz kedvük ünnepelni, akkor szívás van, ám bízom abban, hogy 5-6 góllal küldik haza a szigetországiakat.

Tipp: Belgium 3,5 gól fölött.