Menu

Izrael – Észak-Írország

Tipp: Izrael hendikep -1 gól
Odds: 2.40

Nincs tétje a találkozónak, hiszen ebből a csoportból (F), az Azerbajdzsánban szereplő Oroszország 99,98 százalékban már világbajnoki résztvevőnek érezheti magát, a Luxemburgot fogadó Portugália pedig pótselejtezőre készülhet. Az izraeli válogatott a csoport 3. helyén van, s ott is zárja a sorozatot, függetlenül attól, hogy győzni, avagy veszíteni fog az észak-írek ellen.

Szerintem nem fog veszíteni a hazai pályán játszó Izrael. Döntetlenről sem lesz szó, sőt, azt vélem, hogy egy gólnál nagyobb különbséggel fog nyerni a hazai csapat. Amolyan örömünnepet várok, már csak azért is, mert az izraeliek végig jól teljesítettek ebben a sorozatban, s ha már eddig szépen játszottak, akkor illik így búcsúzniuk a szurkolóktól. Az eddigi 9 mérkőzésen 18 gólt szerzett az izraeli csapat, s ezzel alig maradt el a 19 gólos Oroszországtól. Ebben a rangsorban előzi Portugáliát, ugyanis a luzitánok csak 17 gólt szereztek. A csoport többi tagjáról nem érdemes beszélni, mindhárom csapat termése tíz gól alatt van.

Józsi mester, azaz Benajun sérülés miatt hagyja az összecsapást, de játszani fog az izraeliek gólvágója, Ben Basat, valamint a másik gólérzékeny csatár, Shechter is. Továbbá várható, hogy Bibras is a pályán lesz, valamint Zahavi is.

A vendégek válogatottja nagyon gyenge, utóbbi öt mérkőzése közül négyet elveszített, egyet pedig (1-0 az oroszok ellen) hatalmas mázlival nyert meg. Azt a meccset talán azért nem bukta el, mert megtalálta azt, amit a magyar válogatottnak évtizedek alatt sem sikerül: a szerencsét. Természetesen a szerencse mellett sokat is tett a sikerért, például a játékosok nem mindegyiket, hanem csak minden második labdát passzolták az ellenfélhez, öngólt pedig nem szereztek.

Azért tippelek a hendikepes hazai győzelemre, mert minőségbeli különbség van a két csapat. Akkora a különbség, hogy összejöhet a 2-0-ás, 3-0-ás vagy 3-1-es izraeli siker. Más indokom nincs, igaz, nem is kell. Annyival jobb ellenfelénél az izraeli csapat, hogy hazai pályán hendikepes győzelemmel ünnepelheti meg a számára kimondottan szépre sikeredett selejtező végét.

Tipp: Izrael hendikep -1 gól.