Menu

Románia – Észtország

Tipp: 3,5 gól fölött
Odds: 2.65

Ez is bekövetkezett! Mármint az, hogy az összes román focidrukker Hollandiának szurkol. Annak, hogy a narancsmezesek nyerjenek Törökországban, hiszen csakis ebben az esetben reménykedhetnek a pótselejtezőt érő 2. hely megszerzésében. Igazán pikáns az lett volna, ha a Magyarország-Andorra találkozó eredményétől függött volna a románok sorsa. Egészen konkrétan azon, hogy a magyar győzelem román vb-részvételt jelentett volna. Vajon a románok szurkoltak volna a magyaroknak? Esetleg a magyarok képesek lettek volna kikapni Andorrától, csak azért, hogy a románok ne jussanak ki a világbajnokságra?

Jelenleg azonban az a helyzet, hogy Románia válogatottjának nyernie kell Észtország ellen, s emellett természetesen reménykednie abban, hogy Hollandia győzni fog Törökországban. Ebből annyi múlik a románokon, hogy verniük kell ellenfelüket. Mivel számukra nagy a tét, az észtek számára pedig tökmindegy az eredmény, úgy gondolom, hogy a hazaiak jócskán túl fogják teljesíteni a penzumot. Nagyon be fogják biztosítani a győzelmet, és legalább négy gólt fognak szerezni. Talán még többet is. Azzal is számolok, hogy az észtek is betalálhatnak a románok kapujába. Reális erre az esély. Szóval, ha minden jól működik, akkor simán jönnie kell a 3,5 gólnál többről szóló tippemnek.

Nem volt véletlen, hogy az előző, Andorra elleni meccsen az eddig kevés játéklehetőséghez jutók szerepeltek. Piturca szövetségi kapitány nem kockáztatott, s az észtek elleni találkozóra gondolva, több játékosát is pihentette. Tehát lesznek változások a román csapatban. A csatársorban egyértelmű Marica szerepeltetése, ezt viszont azt jelenti, hogy az Andorra ellen gólt szerző Keserü kiszorul a kezdőcsapatból. Középen is lesz változás (Tanase játszik Maxim helyett), a védelemben pedig úgyszintén (Latovlevici kispadra kerül és visszatér Rat, míg Chiriches helyén valószínűleg Gaman fog játszani).

Az észtekről újfent az mondhatnám el, amit a törökök elleni mérkőzés kapcsán: tudnak gólokat kapni, s akkor játszanak jól, ha hagyják őket. Védekezni nem tudnak, s ha gólt szereznek, akkor Vassziljev lesz a tettes.

Azért tippelek sok gólra, mert Románia válogatottjának azzal is érdemes számolnia, hogy Törökország legyőzi Hollandiát, s ez esetben a gólkülönbség fog dönteni. Ezen a téren rosszul áll a román csapat, így nem árt 5-6 góllal vernie Észtországot. A hendikepes román győzelem nem tűnik rossz tippnek, ám mégis maradok a góloknál. A sima hazai siker (4-0, 4-1, 5-1, 6-1) nagyon benne van a pakliban.

Tipp: 3,5 gól fölött.