Menu

Bajnokok Ligája: Oroszlán vagy tapsifüles lesz a Zenit Portóban?

Három rangadót rendeznek a Bajnokok Ligája 3. fordulójának első játéknapján (AC Milan-Barcelona, Arsenal-Dortmund, Schalke-Chelsea), de a neves csapatok összecsapásánál is léteznek érdekesebb dolgok. Például az, hogy betalál-e ellenfele kapujába a két forduló után is góltalan bécsi Ausztria és bukaresti Steaua? Szerintem a Zenit idegenbeli szereplése is izgalmasnak ígérkezik. Abból kiindulva, hogy Oroszországban minden ellenfelével feltörli a padlót, ám a nemzetközi színtéren újabban nyusziként viselkedik, végképp az.

AC Milan – Barcelona

Leginkább a döntetlennel járna jól mindkét csapat, s valószínűleg mindkettő elégedett lenne a H-csoport rangadóján szerzett 1-1 ponttal. A katalán gárda éllovas 6 ponttal, míg a házigazda milánói együttesnek 4 pontja van. Három pontra van tőle a 3. helyezett Ajax, ám mivel a Milan gólaránya pozitív, a holland csapaté pedig negatív, még egy Barca elleni hazai vereség sem veszélyeztetné (egyelőre) a továbbjutást jelentő 2. helyet. Az viszont biztos, hogy a hétszeres BL-győztes talján csapat nem a vereség reményében lép pályára a San Siróban. Hiányzók: Bonera, Pazzini, Balotelli, El Shaarawy, illetve Jordi Alba, Afellay. Tipp: mindkét csapat szerez gólt. (1.80)

Arsenal – Dortmund

Parádézik mostanában az Arsenal. Kérdés, hogy megteszi ezt a Dortmund ellen is, vagy a német csapat megálljt parancsol neki? Egy újabb Arsenal-győzelem esetén továbbjutottnak lehet tekinteni a londoniakat, ám ez a mostani ellenfele számára kellemetlenné tenné az F-csoport további mérkőzéseit. A párharc előtti bajnokin az angol gárda sziporkázott, a Dortmund pedig tartalékolt. Hiányzók: Walcott, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Sanogo, Diaby, Flamini, illetve Kehl, Gündogan, Piszczek. Tippem ugyanaz, mint az előző mérkőzésnél: mindkét csapat szerez gólt. (1.50)

Austria Vienna – Atletico Madrid

Nem elképzelhetetlen a vendéggyőzelem, ám azt is figyelembe kell venni, hogy a BL-újonc bécsi együttes sem a Porto, sem a Zenit ellen nem játszott alárendelt szerepet. Kalkulálni érdemes azzal, hogy jelenleg az Atletico a kontinens egyik legjobb formában lévő focicsapata. Szerintem még úgy is az, hogy a hétvégi fordulóban elvesztette veretlenségét a spanyol bajnokságban (kikapott 1-0-ra az Espanyol otthonában). Hiányzók: Grünwald, Gorgon, illetve Leo Baptistao. Vendéggyőzelemre tippelek (1.37 Tipico), s arra, hogy egy gólnál többet szereznek a spanyolok (1.50), de azon is érdemes gondolkozni, hogy az osztrákok szereznek gólt (1.83). Nem biztos, hogy a spanyolok elleni meccsen sikerül ez nekik, de minden bizonnyal próbálkozni fognak. Nincs még góljuk a Bajnokok Ligájában, s nyilván azon lesznek, hogy ha decemberben búcsúzniuk kell, akkor legalább szerzett góllal köszönjenek el a labdarúgás legrangosabb európai klubsorozatától. Hazai pályán biztos hajtani fognak a gólért.

Celtic – Ajax

Mindent vagy semmit! Szerintem ez a skótok BL-jelmondata. Nem számíthatnak sok jóra egy olyan csoportban, ahol a Barcelona, a Milan és az Ajax az ellenfél. A három neves ellenfél közül leginkább a holland gárda sebezhető. Ez az összecsapás az a mérkőzés, amelyen – reálisan is – győzelmet remélhet a Celtic. Tenni fog érte. Hiányzók: Commons, Mouyokolo, Matthews, Boerrigter, Brown, illetve Bojan Krkic, Duarte. Tipp: hazai győzelem (2.50 Paddy Power) vagy kétesély (1X 1.45 Tipico), az pedig viszonylag biztos, hogy az Ajax nem ússza meg gól nélkül a mérkőzést (1.25).

FC Porto – Zenit Petersburg

Ha nyernek a portugálok, akkor a G-csoportban ajtót lehet nyitni, hogy bejöjjön a papírforma. Van erre esély, ugyanis a Zenit csak az orosz bajnokságban viselkedik oroszlánként, az európai porondon általában a tapsifüles szerepét ölti magára. Hiányzók: senki, illetve Witsel. A hazai gárdát jobbnak vélem ellenfelénél, s úgy gondolom, hogy mindhárom pont Portóban marad (1.65 Unibet). Az sem kizárt, hogy egy gólnál többet szerez a hazai együttes (1.72 BetVictor).

Marseille – Napoli

Nincs könnyű helyzetben a francia csapat. Valószínűleg a vezetői is belátták, hogy ez a BL-idény a pénzről szól náluk. Mármint arról, hogy a részvétel bevételt jelent számukra, s ha sikerül még 1-2 pontot is szerezni, akkor még több pénz landol a kasszában. Az olaszok elleni mérkőzés lehetőséget jelent a pontszerzésre, de az az érzésem, hogy nem ez lesz az a mérkőzés, amelyik után ünnepelni fognak a kikötővárosban. Hiányzók: Mendes, illetve Zuniga, Britos. Tipp: vendéggyőzelem DNB-vel (1.75 BetVictor), esetleg kétesélyben (X2 1.40 Sportingbet).

Schalke – Chelsea

Néhány meghatározó játékosa nélkül kénytelen játszani a hazai csapat, s ez igencsak a londoni gárda malmára hajtja a vizet. Úgy vélem, hogy a Chelsea csak elherdálni tudja a három pontot. Csakis Mourinho csapatán múlik a mérkőzés végkimenetele. Hiányzók: Huntelaar, Farfan, illetve Essien, van Ginkel. Tipp: vendéggyőzelem (2.50 William Hill) és egy gólnál többet szerez a Chelsea (2.10). Az sem kizárt, hogy két gólnál is többet szerez az angol együttes (4.50).

Steaua Bucuresti – Basel

Ugyanabban a helyzetben van a román csapat, mint F-csoportbeli kollégája, az Olympique Marseille. Élvezni kell a Bajnokok Ligájában lejátszandó mérkőzéseket, és lehetőleg minél több pénzt szerezni. Egyelőre még az következő lehetőség is adott: román győzelem a svájci csapat ellen, valamint Schalke-siker a Chelsea ellen. Ha ez megtörténik, akkor egyelőre még a továbbjutásban is reménykedhet a román csapat. Ehhez azonban le kell győznie a Baselt. Nem tűnik egyszerűnek a feladat, ám a Steaua játékosai vannak annyira jók, hogy ezt teljesítsék. Ettől függetlenül nem bízom a románokban. Hiányzók: Nikolic, illetve senki. Mivel a Steaua – akárcsak a Zenit – csak hazája bajnokságában virgonckodik, Európában pedig nem, tippem a következő: mindkét csapat szerez gólt. (1.66)

AC Milan – Barcelona mindkét csapat szerez gólt 1.80
Arsenal – Dortmund mindkét csapat szerez gólt 1.50
Austria Vienna – Atletico Madrid Atletico Madrid 1.37 Tipico
Austria Vienna – Atletico Madrid Atletico Madrid 1,5 gól felett 1.50
Austria Vienna – Atletico Madrid Gólt szerez az Ausztria 1.83
Celtic – Ajax Gólt szerez a Celtic 1.25
FC Porto – Zenit Petersburg FC Porto 1.65 Unibet
FC Porto – Zenit Petersburg FC Porto 1,5 gól felett 1.72 BetVictor
Marseille – Napoli X2 1.40 Sportingbet
Schalke – Chelsea Chelsea 2.50 William Hill
Schalke – Chelsea Chelsea 1,5 gól felett 2.10
Steaua Bucuresti – Basel mindkét csapat szerez gólt 1.66