Menu

Bajnokok Ligája: Hatalmas a tét a Benfica és a Galatasaray számára

Összecsap két gigász, a Real Madrid és a Juventus. Ám az erős páros csatáján túl is van élet a Bajnokok Ligájában: például a Benfica és a Galatasaray is hazai pályán dönthet arról, hogy álmodozhat-e még továbbjutásról a legrangosabb európai kupasorozatban, avagy megelégszik a tavaszi EL-szerepléssel. Szerfelett izgalmasnak ígérkezik a Manchester United-Real Sociedad mérkőzés is, de sajnos nem a két csapat parádés formája miatt, hanem épp ellenkezőleg, mostanában mindkét gárda kiszámíthatatlan. No és arra is érdemes figyelni, hogy a két kirakatcsapat, a Bayern és a PSG nagyon elveri ellenfelét, vagy behúzza a kéziféket és nyugisan gyűjti be a – kötelező – győzelmet.

CSZKA Moszkva – Manchester City

Ez a bajorok mögötti, továbbjutást jelentő 2. helyért zajló párharc első felvonása. Mindkét csapatnak 3 pontja van, s az angol gárda csak jobb gólarányának köszönhetően második helyezett és előzi meg orosz ellenfelét. Nagy a valószínűsége, hogy amelyik csapat három pontot szerez a moszkvai összecsapáson, az az év elején is a Bajnokot Ligájában fog szerepelni, míg a vesztes az Európa Ligában vigasztalódhat. Mivel egyik csapatnak sincs veszítenivalója, hajtós összecsapásra számítok. Hajlandó sem vagyok győztesre tippelni, hanem inkább arra fogadok, hogy mindkét csapat szerez gólt (1.72).

Anderlecht – Paris SG

A párizsi csapaton egyre jobban látszik Laurent Blanc edző munkája. Néha annyira stílusosan és szemet gyönyörködtetően játszik a PSG, hogy elfeledteti: mégiscsak francia együttesről van szó. Nem csak a szép játék szól a vendégek mellett: a belga gárda szétesett társaság benyomását kelti. Ha komolyan veszi a meccset a PSG, akkor nem kérdéses a győztes kiléte. Tippek: vendéggyőzelem (1.50 Paddy Power), egy gólnál többet szerez a PSG (1.50) vagy két gólnál többet szerez a PSG (2.62).

Bayer Leverkusen – Sahtar Donyeck

Rengeteget jelentene egy győzelem a német csapatnak. Akár még a továbbjutást is. Veszítenivalója nincs, hiszen – látva baszk vetélytársa eddigi formáját – az EL-t jelentő 3. helyezés jóformán garantált. Ha ennél többre vágyik, akkor a csoport két „nagyágyújából” kell egyet megelőznie. Bravúr hiányában a gyógyszergyári csapat stadionjában aligha fognak rendezni tavasszal BL-meccseket. Az ukrán csapat ellen lehetőség adott. A hazai gól magától értetődőnek tűnik, ám a donyecki csatárok is gólveszélyesek. Tipp: mindkét csapat szerez gólt. (1.61)

Bayern München – Plzen

Országos 1-es. Nem rossz a cseh együttes, de annyival jobb a hazai, hogy talán még a cserék cserecsapatával is esélye lenne a győzelemre. Az első számú csapatával pedig esélye van a nagyarányú sikerre. Ez az a mérkőzés, amelyiken a hazai győzelemre ajánlott odds-szal nem érdemes foglalkozni, ám a sok gólra való fogadás is kockázatos. A bajor gárda továbbjutónak könyvelhető el (bár matematikailag még nem az), s kérdéses, hogy megelégszik-e 1-2 góllal, avagy 4-5 gólt fog szerezni. Számomra fogadásmentes a találkozó. A fogadási kényszerben szenvedők figyelmébe viszont a gólokat ajánlom: az over 3,5 már viszonylag tisztességes pénzt termel (1.73 BetVictor), míg az over 4,5 kifejezetten jól fizet (2.63 Sportingbet). Arra is érdemes gondolni, hogy a vendégcsapat – mintegy véletlenül – gólt szerez (2.20).

Benfica – Olimpiakosz Pireusz

Nincs mese, győzniük kell a portugáloknak. Akkor sem úszik el minden, ha nem nyernek, ám nagyon megnehezítik a további BL-szereplésüket. Van két hiányzója a lisszaboni csapatnak (Salvio, Silvio) és olyan hírek terjengenek, hogy Sulejmani, Markovics és Rodrigo sem teljesen egészséges. A görögöknél nincs hiányzó, ám Bong, Holevasz és Machado szerepeltetése bizonytalan. Az előzetes infók alapján nem Megyeri Balázs fog állni a görögök kapujában. A Benfica győzelmi kényszerben van, s mivel ellenfelénél lényegesen jobb kerettel rendelkezik, megoldhatja a rá váró feladatot. Tippek: hazai győzelem (1.75 William Hill), egy gólnál többet szerez a portugál csapat (1.72) és/vagy két gólnál több lesz a mérkőzésen (1.75 NordicBet).

Galatasaray – FC Koppenhága

Nem véletlen, hogy a B-csoport utolsó helyén áll a Galatasaray, hiszen eddigi két meccsén nála sokkal jobb képességű csapatok ellen játszott (Real Madrid, Juventus). Két okból is fontos számára a dán együttes elleni győzelem: egyrészt azért, mert ha otthon nem arat siker a koppenhágaiak ellen, akkor már csak az EL-ről érdemes álmodoznia, másrészt pedig azért, mert szerencsés esetben ki tudja használni a Juventus botladozását és akár még a BL-tavaszt jelentő második helyet is elérheti. Ha nem győzi le hazai pályán a dán csapatot, akkor valószínűleg marad számára a 4. helyezés, a játékosoknak pedig szembe kell nézniük a dühös török szurkolók haragjával. Hamit Altintop nélkül is reálisnak tartom a Galatasaray sikerét. Tippek: hazai győzelem (1.44 William Hill), egy gólnál többet szerez a török csapat (1.44), Galatasaray hendikep -1 gól (2.10 Paddy Power).

Manchester United – Real Sociedad

Nagyon rossz passzban van az angol együttes, ám a baszk csapatról sem mondható el, hogy akár csak megközelíteni tudná előző idénybeli szereplését. Hiányzók: Vidic, Fletcher, illetve Granero, Ifran, Estrada. A szerb légiós hiánya régebben gondot jelentett volna, mostanában viszont nem okozhat problémát a pótlása. Cleverley és Welbeck szerepeltetése is bizonytalan, ám annyira jól játszik mostanában a fiatal Januzaj, hogy nem okozna feltűnést, ha rutinosabb társai közül az egyik (vagy mindkettő) a cserepadon találná magát. A baszkok nagyon gyatrán szerepelnek idén a spanyol bajnokságban. Egyelőre még keresgélik önmagukat, s a rövidzárlatot ki tudja használni a nemzetközi szintéren tapasztaltabb hazai csapat (1.57 Paddy Power). A MU győzelme mellett az is valószínű, hogy mindkét csapat szerez gólt (1.80), ám annyira kiszámíthatatlanok a felek, hogy számomra fogadásmentes ez az összecsapás.

Real Madrid – Juventus

A mérkőzésről külön előzetes készül. A hazai győzelem 1.62-t ér a Paddy Power irodánál, de az over 2,5 gól sem tűnik rossz választásnak (1.57), sőt szerintem a bet365 által ajánlott Juventus +1.5 ázsiai hendikep (1.525) sem az. Egyébként számomra fogadásra alkalmatlan a mérkőzés.

CSZKA Moszkva – Manchester City mindkét csapat szerez gólt 1.72
Anderlecht – Paris SG Paris SG 1.50 Paddy Power
Anderlecht – Paris SG Paris SG 1,5 gól felett 1.50
Bayer Leverkusen – Sahtar Donyeck mindkét csapat szerez gólt 1.61
Benfica – Olimpiakosz Benfica 1.75 William Hill
Benfica – Olimpiakosz Benfica 1,5 gól felett 1.72
Benfica – Olimpiakosz over 2,5 gól 1.75 NordicBet
Galatasaray – FC Koppenhága Galatasaray 1.44 William Hill
Galatasaray – FC Koppenhága Galatasaray 1,5 gól felett 1.44